© REUTERS

Ook kinderen werden aangevallen bij rellen tijdens Lyon - Besiktas

Een kwartier voor de aftrap van de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League tussen het Franse Olympique Lyon en het Turkse Besiktas zijn tientallen fans het veld opgevlucht. De fans gingen op de vlucht nadat er projectielen uit de tribunes boven hen in hun vak werden geworpen. De UEFA besliste daarop de aftrap van de wedstrijd 45 minuten uit te stellen.

jtp

Al voor de aftrap waren vonden er buiten het stadion ongeregeldheden plaats tussen Turkse voetbalfans en de Franse ordediensten. In het stadion ging de veldslag verder tussen Turkse en Franse aanhangers. Daarbij waren ook kinderen niet veilig. Nadat er projectielen in de vakken werden gegooid, bestormden een groot aantal supporters het veld.

Nadat de rust was weergekeerd en alle fans zich weer in de tribunes bevonden, kwamen de spelers weer het veld op voor een snelle opwarming. Voor de start van de wedstrijden begroetten de spelers van beide teams ook alle hoeken van het stadion. Uiteindelijk ging de wedstrijd van start om 21u50, drie kwartier later dan voorzien. Lyon won de match met 2-1.

© AP

© AFP

© EPA

© REUTERS

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League