Foto ter illustratie
foto: Misko3

Bestuurder gooit tienduizenden euro's cash uit autoraam tijdens politieachtervolging in Hoboken

In Hoboken heeft een autobestuurder tienduizenden euro's cash geld door het raam gegooid tijdens een achtervolging door de politie. Die wilde de wagen controleren na een verkeersovertreding. De auto kon ontkomen, maar nadien ging een man zichzelf plots aangeven op het politiekantoor.

De politie van Antwerpen heeft zaterdagavond tienduizenden euro's cash geld van de straten geraapt na een achtervolging in Hoboken. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door de lokale politie. Toen een patrouille een wagen wilde controleren na een verkeersovertreding vluchtte die plots weg. Tijdens de achtervolging wist de auto te ontkomen en werden er heel wat briefjes geld uit het raam van de wagen gegooid.

Verdachte hoeveelheid cash geld

Later die nacht kwam een man zichzelf wel aanbieden op het politiekantoor. Hij beweerde dat hij de bestuurder in kwestie was. Of dat klopt, wordt nog onderzocht. Waarom de man dan was gevlucht en al het cash geld heeft weggegooid, is nog niet duidelijk.

De vermoedelijke bestuurder zal nu worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aangezien het om een "verdachte hoeveelheid geld" gaat, wordt hij voorlopig verdacht van het witwassen van geld. Volgens de politie is het best mogelijk dat een deel van het weggegooide geld werd opgeraapt door voorbijgangers of omwonenden. De kans is klein dat dat geld nog wordt gerecupereerd.

Meest gelezen