BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Wanneer geeft Evenepoel het roze weg? “De eerste week is niet zwaar, dan is het soms beter om het roze te behouden”

Hij zei het al voor de tijdrit in de Giro en bevestigt dat ook nadien. Als Remco Evenepoel op dag één de roze trui pakte, zou hij die nadien weggeven. Alleen is de vraag wanneer? Dinsdag is een optie, maar dat is volgens ploegleider Klaas Lodewyck geen must. Volgende week dinsdag - na de eerste rustdag is ook een mogelijkheid. “Het is niet dat we die trui per se in de eerste week willen kwijtspelen.”

6 reacties

  • adri zuiderwijk

    12 maanden geleden
    Voordeel van op kop rijden met de voltallige ploeg is sterker worden in de breedte én minder risico op vallen, de laatste 30/40km kan Remco best alleen af met zijn tijdrit capaciteiten
  • Cedric Gobert

    12 maanden geleden
    Is geen kwestie van er vanaf willen of niet, hangt gewoon van de situatie af. Zolang de ploegen van sprinters/punchers de vlucht blijven controleren kost het niks van energie voor de ploeg. Hangt er gewoon vanaf of ze er in de bergritten alleen voor gaan staan of als andere ploegen ook willen rijden voor dagwinst/boni's. Ploegen van Carthy en Pinot zullen mss mee controleren voor ritwinst omdat klassement al weg lijkt en Jumbo om voor de boni's te gaan. In dat geval heeft weggeven geen zin.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    12 maanden geleden
    Er zijn min 4 goede ploegen in deze Giro: die van Remco, Ineos, Jumbo en UAE.Als hij de trui moet houden tot in Rome, gaan ze hem 3 weken bestoken van alle kanten.Ook van Movistar.Dan moeten zijn maats zich 3 weken afbeulen en heeft hij er de 3de week misschien maar 3 meer over.Koers is ook een tactisch spelletje.Hij moet het spel slim en sterk spelen.
  • Peeters Francis

    12 maanden geleden
    Evenepoel moet juist niets. De roze trui bemachtigen 22 jaar na Verbruggen is mooi mee genomen. De Giro duurt nog bijna 3 weken en dan kan er vanalles gebeuren.
  • Dieter De Bruycker Dieter De bruycker

    12 maanden geleden
    Probeer hem maar te houden tot het einde