Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/EyeEm Premium

“Buren wéten soms niet eens dat ze overlast veroorzaken”: wat als je hond te luid blaft of je haan te vroeg kraait?

Wat als je haan te vroeg kraait of je hond te veel blaft? Zes buren uit Schellebelle stappen naar de vrederechter om de geluidsoverlast door dieren aan te klagen. Maar je kunt het ook anders oplossen. Annemarie Muurling, erkend familiaal en burenbemiddelaar, legt uit wat je kan doen.

58 reacties

  • sonja van oers

    12 maanden geleden
    Het ligt niet aan de hond of de haan, maar aan de eigenaar die de hond niet kan africhten. En waarom een haan kopen? Wat is daar plezant aan?
  • geert Verschelde

    12 maanden geleden
    Het probleem is dat we met te veel zijn. Dat we allemaal, bij wijze van spreken, op een hoopje wonen. Nu worden de huizen, en vooral de tuinen, nog kleiner wat gaat dat geven in de nabije toekomst. Er is wel een oplossing, draag 24 uur op 24 uur oordoppen. Dit laatste is natuurlijk lachwekkend.
  • Wilfried Vanden Berg

    12 maanden geleden
    Diegenen die daar niet tegen kunnen, kunnen beter op de maan gaan wonen . Tenslotte van zeven uur s'morgens tot tien uur s'avonds mag men lawaai maken zoveel men wil .
  • Syl ploy

    12 maanden geleden
    Mijn achterbuurten hebben een grote tuin met een mooie natuurlijke vijver, het eerste jaar hebben ze er een paar brulkikkers ingezet, het jaar daarop waren ze niet meer te tellen zoveel. In de tuin rustig een boek lezen was helaas voorbij met de hele dag en nacht kikkerconcerten. Dieren geluiden op zich zijn niet erg maar voortdurend hetzelfde geluid te horen maakt je horendol.
  • André Gijbels

    12 maanden geleden
    Ge heb dierenleed en dierenvermaak, een hond die altijd zit te blaffen,dat kan men afleren ,een haan die tevroeg zit te kraaien kan men inperken door hem langer op te sluiten, Maar moet men een haan in een kippen ren hebben, neen eigenlijk