Foto ter illustratie
Foto: Chuck Herrera

Burgemeester laat pand van Antwerpse vereniging tijdelijk sluiten omdat er regelmatig drugs worden verkocht

De burgemeester van Antwerpen laat een gebouw op de Antwerpsesteenweg in Hoboken twee maanden sluiten omdat er regelmatig drugs worden verkocht. Volgens verschillende getuigen weet heel de wijk dat er drugs te koop zijn bij de culturele, Marokkaanse vereniging die het gebouw uitbaat.

Het pand van vzw Nahda, een socio-culturele vereniging voor Belgische Marokkanen en mensen met de Marokkaanse nationaliteit, wordt voor twee maanden gesloten. Dat staat in een burgemeestersbesluit dat de stad Antwerpen heeft bevestigd. De beslissing komt er in het kader van de strijd tegen drugs. De afgelopen tijd kon de politie verschillende drugsdeals vaststellen aan het gebouw van de vereniging.

Drie deals op halfuurtje tijd

De politie kon in maart zien hoe er op 25 minuten tijd drie drugsdeals plaatsvonden in of aan het gebouw op de Antwerpsesteenweg. Bij een verdachte man die de klanten zou bedienen, vond de politie onder andere 18,1 gram hasj. De drugs waren verdeeld over acht verpakkingen en waren vermoedelijk bedoeld om te verkopen. Later die avond volgde een huiszoeking met een drugshond in het gebouw zelf. Hoewel er geen drugs werden teruggevonden, reageerde de hond wel meerdere keren op kasten in de keuken. Waarschijnlijk lagen de drugs daar vroeger opgeborgen.

Onveiligheidsgevoel

Zowel een betrapte koper van de drugs als een andere, anonieme bron verklaarden aan de politie dat heel de wijk weet dat er in bij de vereniging drugs te koop zijn. Er stoppen ook regelmatig voertuigen en eventuele klanten parkeren zich voor korte tijd dubbel voor het gebouw. Daardoor blokkeren ze het verkeer en zorgen ze volgens de politie voor een algemeen onveiligheidsgevoel in de buurt.

"Een sluiting van twee maanden is noodzakelijk om de openbare veiligheid en rust in de buurt te garanderen en kopers of verkopers van drugs te ontmoedigen", klinkt het bij de stad.

Meest gelezen