Concurrent haalt grapje uit met Remco Evenepoel, die hectische rit verwacht: “Zal wellicht aan wiel van Roglic plakken” 

Niet voor niets heeft roze trui Remco Evenepoel de laatste zeventig kilometer van de derde Girorit verkend. “Ik verwacht een nerveuze aanloop naar de eerste klim.” Voor de ‘aanstoker van de val’ van gisteren toont hij clementie. “Het is een nieuwe dag. Wat gisteren is gebeurd, moeten we vergeten.”

Maarten Delvaux en Hans Jacobs

Remco Evenepoel verwacht geen duel mano a mano tegen Primoz Roglic, zoals in de Ronde van Catalonië. “In Catalonië was het lastiger, in deze Girorit is het slechts de laatste 200 meter bergop. In Catalonië ging het om de laatste kilometer, en het liep bovendien meer op dan hier. Ik verwacht vandaag veeleer mannen als Michael Matthews. Ik verwacht dat dat soort renners een streepje voor hebben. Maar ook wij hebben zo’n jongen in de ploeg, Davide Ballerini. De taak voor de jongens is om mij vandaag goed af te zetten in de laatste kilometers. En als Ballerini zich nog goed voelt, mag hij meesprinten, maar het is ook niet de bedoeling dat de andere klassementsmannen gratis seconden pakken op mij. Dus ik zal waarschijnlijk aan het wiel van Roglic plakken (lacht).”

© BELGA

Zand erover

Evenepoel kwam nog even terug op de vorige, hectische rit zondag. “Er is niet nagepraat over die hectische finale, want we zaten er niet bij. Ik zat waar ik moest zitten, vooraan, uit de gevarenzone.” Of hij of de ploeg geen woordje heeft gewisseld met Kaden Groves? “Wat bedoel je? Ah, de man die de duw gaf? Tja, we zullen wel zien, he?” Groves gaf een duw aan Davide Ballerini, waardoor hij aan een wiel bleef hangen. Evenepoel: “Hij is aan ons niets verschuldigd, want er is niemand van onze ploeg gevallen maar er zijn wel een paar andere mannen die serieus tegen de grond gegaan zijn. Het is vooral erg voor hen. Maar dan nog: het is een nieuwe dag, wat er gisteren is gebeurd, moeten we vergeten. Ik verwacht vandaag wel weer een heel nerveuze aanloop, naar de eerste klim. Ik heb de laatste 70 kilometer verkend met de wagen, ik weet dus wat er komt. Ik verwacht hectiek om de eerste klim op te draaien, en dan zal het heel snel richting finish gaan.”

© BELGA

Ei in de broek

Ritten zoals deze zijn ook voor de renners vaak redelijk saai en dus beslist een renner van Astana om even een mopje uit te halen met de leider in deze Giro. Hij stopt Evenepoel een ei toe zonder dat de wereldkampioen het door heeft. Of ook de finale van deze derde rit een eitje wordt valt nog af te wachten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer