Vertonghen op bezoek bij Evenepoel in de Giro.© Wout Beel/Soudal Quick-Step

Rode Duivel Jan Vertonghen op bezoek in de Giro bij Remco Evenepoel net voor de start: “Een Belg in de roze trui zien, is heel bijzonder”

Opvallend bezoek aan de bus van Soudal-Quick-Step voor de start van de derde etappe in de Giro. Anderlecht-verdediger en Rode Duivel Jan Vertonghen kwam langs bij Remco Evenepoel en co. en kreeg een roze trui cadeau.

Gert Gysen, Jens Jacobs

Jan Vertonghen is een grote wielerfan en nu Anderlecht geen play-offs speelt, maakt de verdediger van de nood een deugd door een keertje af te zakken naar de Giro. Daar vond vanmorgen een ontmoeting plaats met Remco Evenepoel, die voor zijn wielerleven nog bij de jeugd van Anderlecht voetbalde.

“Ik ben hier vanochtend aangekomen net voor de start, die ik nog net heb kunnen meepikken. Daarna was het bijna 150km in de auto zitten. Een beetje saai dus, maar wel eens leuk om mee te maken. Gelukkig waren we hier op tijd om de finish nog mee te pikken.”

Vertonghen is niet aan zijn proefstuk toe. “Het toeval wil dat de Giro in 2011 gestart is in Amsterdam, toen heb ik de tijdrit in de auto gevolgd. Maar dit was nog wel anders. Een Belg in de roze trui zien, is heel bijzonder. Ik ben even langs de bus gepasseerd, maar heb Remco met rust gelaten.”

De Rode Duivel heeft door het mislopen van de play-offs plots tijd voor andere dingen te doen. “Ik blijf nog tot woensdag in Italië en pik de halve finale in de Champions League nog even mee. Ik had de laatste maanden wat last van mijn enkel. Maar ondertussen gaat het goed met mij. Ik ben een beetje aan het fietsen met Jelle Van Damme, maar dat is meer voor het plezier. Vanaf volgende week begin ik weer met trainen richting de interlandperiode.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer