Arthur Vermeeren viert zijn late goal tegen Club Brugge. Volgens nieuwe wiskunde berekeningen heeft Antwerp daardoor nu 61,7 procent op de titel.
Volledig scherm
Arthur Vermeeren viert zijn late goal tegen Club Brugge. Volgens nieuwe wiskunde berekeningen heeft Antwerp daardoor nu 61,7 procent op de titel. © BELGA

Antwerp volgens wiskunde nu écht in pole om titel te pakken - Stem hier wie volgens jou kampioen wordt

Drie speeldagen ver in de Champions’ play-offs en Antwerp heeft volgens de wiskunde duidelijk de bovenhand genomen in de titelstrijd, zo blijkt uit nieuwe berekeningen van professor emeritus Jean-Pierre Ottoy, verbonden aan de UGent en zaakvoerder van Statter. De Great Old heeft nu 61,7 procent kans om kampioen te worden. Union, op één punt, 31,3 procent. Genk? Amper 7 procent.

17 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    12 maanden geleden
    Antwerp verdient gewoon de dubbel! Een kaakslag voor Brugge dat zichzelf als de topclub van België ziet. Maar Antwerp is zoveel méér dan Club. Een onbesproken management, een Belgische investeerder, een voetballende ploeg, een wereldstad, een kenners publiek, ...kortom de titel zou niet gestolen zijn, wat vorige seizoenen wél was.
  • ruddy claerhout

    12 maanden geleden
    Union is de best spelende ploeg van het land. Zou zeker verdiend zijn.
  • jan boden

    12 maanden geleden
    Als Brugge en Genk van het weekend winnen is alles terug te herdoen. Tot zover onze wiskunde dus.
  • Dirk Van den Bogaert

    12 maanden geleden
    De Clubsupporters kunnen zich alvast optrekken aan het gegeven dat hun ploeg naast het nevenklassement van het tijdrekken ook hier een 100% score weet neer te zetten.
  • andrea segers

    12 maanden geleden
    Ik zou als Antwerp supporter het Union zeker gunnen. Maar als het er op aan komt zeg ik geen nee voor de sinjoren ..!