Archiefbeelden december 2020.© tvl

Genkse kapster zette eigen ontvoering in scène, haar ex riskeert nu 10 maanden cel voor slagen

Genk -

De 37-jarige ex-man van de Genkse kapster die volgens het gerecht in 2020 haar eigen ontvoering in scène zette, riskeert 10 maanden cel voor slagen aan zijn ex, twee kinderen en schoonmoeder. Zijn raadsman vraagt de vrijspraak. Volgens hem wilde de Genkse na haar valse ontvoering haar eigen hachje redden met de strafklacht.

Shauni Deferm

In december 2020 kwam het gezin al in opspraak toen de toen 29-jarige vrouw van de dertiger verdween. De Hyundai van de Genkse werd uit het Albertkanaal in Hasselt getakeld, nadat hij er gedumpt was. Het parket stelde zich vragen bij de verdwijning, maar opende toch een moordonderzoek. Zestien dagen later werd de vrouw levend en wel teruggevonden nadat ze door de Duitse politie was opgemerkt in de buurt van de stad Bremen, op 400 kilometer van haar woonplaats. Volgens de politie zette ze haar ontvoering zelf in scène.

Wurgen

Maandagochtend moest haar ex-man zich uiteindelijk voor de Tongerse rechter verantwoorden voor intrafamiliaal geweld omdat de vrouw na haar vondst klacht had ingediend tegen de man. Volgens de procureur kregen de Genkse, hun twee minderjarige kinderen en haar moeder jarenlang slagen van hem. “In het verleden was haar kaak gebroken en moest ze geopereerd worden. Hij probeerde haar te wurgen en ook de kinderen kregen slagen. Ze waren erg bang van hem”, klonk het bij de aanklager.

“De kinderen hebben zelfs op school gemeld dat zij, hun moeder en grootmoeder slagen kregen. De beklaagde ontkent alles en zegt dat zijn vrouw psychische problemen heeft en dat zijn schoonmoeder van de trap was gevallen. Ook de slagen aan de kinderen doet hij af als louter een pedagogische tik.” Volgens de aanklager zijn de feiten wel bewezen. Zij vraagt een celstraf van tien maanden en een geldboete van 400 euro.

In december 2020 dumpten twee mannen de wagen van de Genkse in het Albertkanaal in Hasselt.© TP

Educatieve tik

De raadsman van de 37-jarige man, meester Jan Swennen, vraagt de vrijspraak. “Zijn vrouw had een buitenechtelijke relatie en verdween met haar nieuwe vriend. Pas 16 dagen later werd ze gevonden, nadat heel België op zijn kop stond omdat ze onvindbaar was. Wat kon ze dan nog doen, hé? Klacht indienen en zeggen dat het thuis onleefbaar was, natuurlijk.”

De educatieve tik geeft Swennen wel toe. “Maar zijn dat slagen en verwondingen? Voor en tijdens de verdwijning van hun moeder hebben de kinderen nooit iets verklaard over slagen. Dit is een zeer ongelukkig dossier.” De kinderen wonen ook nog steeds bij de man. “Als ik zo’n slechte papa ben, waarom wonen ze dan nog steeds bij mij?”, klonk het bij de dertiger zelf.

Vonnis volgt op 5 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer