President Vladimir Poetin. Rechts een Patriot-luchtafweersysteem.
Volledig scherm
President Vladimir Poetin. Rechts een Patriot-luchtafweersysteem. © via REUTERS / AFP

Oekraïne zegt dat het Russische “mirakelraket” uit de lucht heeft gehaald waarvan Poetin beweerde dat ze “niet te stoppen” was

Oekraïne zegt dat het donderdag een van de modernste ballistische raketten uit het Russische arsenaal heeft neergehaald. Het deed dat met een Patriot-luchtafweersysteem dat het van de Verenigde Staten kreeg. De ‘Kinzjal’ werd door de Russische president Vladimir Poetin nochtans ooit omschreven als een “mirakelraket” die “onstopbaar” was.

32 reacties

  • Ivi Poivre

    4 maanden geleden
    David tegen Goliath, blijkbaar. Wel een Goliath op lemen voeten met een dictator die enkel gelooft wat hem goed uitkomt. We zien wel.
  • Christine Laevers

    12 maanden geleden
    Als de Oekraieners echt een Kinsjal hebben neergehaald, zijn ze nu bezig die te ontleden. Ik denk niet dat ze recycleren nog moeten leren. Ook is het interessant om te weten hoe machtig dat ding in werkelijkheid is. En waar het zwaktepunt zit.
  • Mark Vrijdaghs

    12 maanden geleden
    Propaganda of niet, vergeet niet dat de Oekrainers zeer creatief en inventief zijn. Het kan dus ook best waar zijn. Nog een verdiende slag in het gezicht van Poetin en zijn Kremlin.
  • Gilbert Hermans

    12 maanden geleden
    De raket mag dan nog zo snel zijn als Putin zegt, het is voldoende om er naartoe te gaan. Men moet ze niet achtervolgen. Het patriot systeem dient als verdedigend middel dus kan men gewoon afwachten. Het Nike systeem bestond al in de jaren zestig en werkte evengoed en werd opgevolgd door patriot, België had de financiële middelen niet om de Nike te vervangen.
  • pierre michels

    12 maanden geleden
    Zolang ze die vernielde raket niet tonen zijn het maar woorden wat de oekrainers zeggen