© ATV

Drie Nederlanders opgepakt met vuurwapen en explosief op Franklin Rooseveltplaats

Op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen is zondagnacht een auto met drie gewapende Nederlanders onderschept. Ze hadden een vuurwapen en een explosief bij zich. Mogelijk waren ze op weg om een aanslag te plegen.

Een ploeg van de politiezone Antwerpen hield het Nederlands trio zondagnacht om 3.20 uur tegen op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen. “Ze waren in het bezit van een vuurwapen en een vermoedelijk explosief”, bevestigt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen. “We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor inbreuken op de wapenwetgeving en lidmaatschap van een criminele organisatie.”

De drie mannen, 17, 25 en 27 jaar oud, werden gearresteerd. Ze worden vermoedelijk dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Het onderzoek loopt volop”, aldus Aerts. Een van de mannen stond volgens onze informatie al geseind in een ander onderzoek naar drugsgeweld in Antwerpen.

Afgelopen weekend werd ook een niet-ontplofte brandbom aangetroffen op de Deurnsebaan in Merksem. Het explosief lag op dezelfde plek als waar in april ook al een niet-ontplofte brandbom ontdekt was.  sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen