© Getty Images, rr

Geen nerd meer, wel een gespierde miljardair: hoe Jeff Bezos zijn uiterlijk op enkele jaren tijd helemaal veranderde

De Grand Prix van Miami is terug, maar het waren niet de wagens die opvielen afgelopen weekend. Wel de 59-jarige Jeff Bezos die er met zijn gespierde lichaam fitter dan ooit uitziet. Op slechts enkele jaren tijd wist hij zichzelf te transformeren van nerd die tussen de boeken leefde naar een sportieve zakenman die meer weg heeft van een filmster.

Laurence Torck

Jeff Bezos in 1997© Getty Images

De gemiddelde miljardair ziet er tegenwoordig fitter uit dan ooit. Facebook-baas Mark Zuckerberg wint medailles met Jiu Jitsu, Tesla-CEO Elon Musk gebruikt onder meer Wegovy om te vermageren en Jeff Bezos ziet er gespierder uit dan ooit. Nochtans was er een tijd dat Bezos helemaal niet bezig was met zijn uiterlijk en al zeker niet met wat hij at. “Ik had nog nooit een voedingslabel gezien, ik was broodmager en at gewoon wat ik lekker vond”, zei hij over die periode in een interview.

Volgens verschillende bronnen begon de transformatie van Bezos al in 2017 toen hij de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods overkocht. Ook Amazons Chief of Consumer en collega Jeff Wilke gaf toen aan dat zijn eetgewoonten drastisch waren veranderd. “Ik ontmoette mensen die op een andere manier aten. Zij veranderden mijn gezondheid en de manier waarop ik over voedsel dacht”, klonk het.

Maar er wordt ook naar een heel specifiek keerpunt gewezen: de scheiding met zijn voormalige vrouw Mackenzie Scott in 2019 en het begin van zijn nieuwe relatie met Lauren Sanchez.

LEES OOK. Bedrijf dat Ozempic lanceerde, komt nu met middel dat wel bedoeld is als afslankmiddel. En ook dat is enorm populair

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe liefde

Nadat hij in 2019 zijn 25-jarige huwelijk met Mackenzie Scott beëindigde, trapte de Amazon CEO zijn relatie met verslaggeefster Lauren Sanchez af met een nieuw dieet en trainingsroutine. Dat doet een miljardair als Bezos natuurlijk niet alleen. De man heeft geld en kan dat dus gerust uitgeven aan een personal trainer.

Jeff Bezos met zijn nieuwe vriendin Lauren Sanchez

Hij koos voor celebrity trainer Wes Okerson die onder andere Tom Cruise, Kalie Holmes, Gerard Butler en Bezos’ vriendin Lauren Sanchez helpt fit te blijven. Okerson staat bekend voor zijn gevarieerde trainingsschema’s waarbij hij klanten als Bezos buiten laat sporten door hen te laten paddleboarden en roeien. Ook krachttraining maakt nu deel uit van zijn routine. Dat begon volgens Okerson eerst rustig zodat Bezos zijn squat-, lunge- en pushup-vorm helemaal onder de knie zou hebben alvorens de zware gewichten werden bovengehaald. Vervolgens moedigt Okerson zijn klanten altijd aan om meer gewicht te tillen om de trainingen ook zwaarder te maken.

Naast al dat trainen, slaapt Jeff Bezos naar eigen zeggen acht uur per nacht. “Tenzij ik in verschillende tijdzones reis”, vertelde hij in 2018 aan Economic Club. Volgens Bezos is acht uur slaap namelijk de sleutel tot het stimuleren van productiviteit en het nemen van belangrijke en goede beslissingen.

Maar volgens sceptici doet Bezos het niet alleen met deze natuurlijke middelen en zou hij onder andere gebruikmaken van groeihormonen en stamceltherapie. De miljardair heeft namelijk miljoenen geïnvesteerd in Unity Biotechnology, een start-up die het doel zou hebben de “slopende gevolgen van het ouder worden even zeldzaam te maken als polio.”

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER