© Kioni Papadopoulos

“Optreden aan de foute kant van de Schelde”

Met de Antwerpse skyline op de achtergrond ging Linkerwoofer gisterenavond voor de twaalfde keer van start. Vooral de rockers van The Clement Peerens Explosition konden op veel aanhang rekenen.

rvre

“Ik ben content om hier in Antwerpen te spelen vanavond. Al is het wel aan de verkeerde kant van ’t water”, begon Clement Peerens in geheel eigen stijl het optreden gisteren op Linkeroever. The Clement Peerens Explosition krijgt de eer om twee avonden op het podium van Linkerwoofer te staan, de enige twee keer dat de Antwerpse rockers deze zomer zullen optreden. En dat konden de bijna 10.000 bezoekers van het tweedaags festival wel smaken.

Een uur voor de eerste noot stonden fans Joris Ruytjens (36) en Danny Olsson (44) hun helden al op de eerste rij op te wachten, met gepaste pruik. “Deze pruiken hebben we voor 90 euro gekocht op een veiling. Het zijn de originele pruiken van groepsleden Sylvain Aertbeliën en Dave ‘Beast From Hell’ de Peuter. We proberen ieder optreden mee te pikken. Deze week ben ik woensdag al naar de try-out gaan kijken in Sint-Niklaas en ik kom morgen terug”, zegt Joris. “We hebben zelfs al een aantal keer mee met de bandleden op het podium gestaan, één keer verkleed als kip”, lacht Danny. “The Clement Peerens Explosition is voor ons pure fun, vooral de bindteksten zijn elke keer weer geniaal.”

© Kioni Papadopoulos

De Jeugd van Tegenwoordig

Waar is mijn boormachien?Wat was da met den dikke Lu?Vinde gij mijn gat ni te dik in deze rok? Een voor een vragen die gisteren in een sappig dialect de revue passeerden op het podium. En dat dialect is niet voor iedereen even begrijpbaar. “Onze neefjes van 11 en 14 jaar uit Nederland zijn speciaal naar Antwerpen afgezakt voor Linkerwoofer, het is hun eerste festival. Ze begrijpen niet alle Antwerpse teksten even goed, maar dat is misschien maar het beste”, lacht Jessica Van Herk. “Ze komen vooral voor De Jeugd van Tegenwoordig. Wij zijn ook van Nederlandse oorsprong, maar wonen al lang genoeg in Antwerpen om helemaal mee te zijn met de hilarische songteksten van Clement Peerens.”

Na de zware gitaren van Hugo Matthysen en zijn bende was het de beurt aan de Nederlandse taalvirtuozen van De Jeugd Van Tegenwoordig. Opnieuw in het Nederlands, zij het in een iets ander genre met een iets ander dialect. Tom Barman en CJ Bolland mochten met Magnus de avond afsluiten. Vandaag staat The Clement Peerens Explosition opnieuw op de affiche naast onder meer Bent Van Looy en K’s Choice.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER