Een container kwam verticaal te staan en blokkeert het schip onder de brug. Foto: Marnik Aerts

Containerschip vaart tegen Ringbrug in Willebroek en tilt wegdek omhoog

Maandagavond is een lang containerschip tegen de brug onder de N16 in Tisselt bij Willebroek gebotst. Daardoor werd de brug opgetild. Een vrachtwagen die net over de brug reed raakte zwaar beschadigd. De hulpdiensten hebben 's nachts doorgewerkt om de vrachtwagen en het schip weg te halen en de brug te inspecteren. Er is geen structurele schade vastgesteld.

Het schip dat rond 22.30 uur tegen de brug botste, is een duwvaartschip van 199 meter lang in drie delen Een eerste deel geraakte vlot onder de brug, maar in het tweede deel stonden enkele containers te hoog gestapeld. Het schip kwam klem te zitten onder de brug. Twee containers zijn van het schip gevallen.

Op het moment van de botsing passeerde net een vrachtwagen over de brug. Die raakte zwaar beschadigd aan de voorzijde toen het wegdek van de brug omhoog kwam. De bestuurder raakte licht gewond aan zijn benen, hij is naar het ziekenhuis gebracht.

BEKIJK - De brandweer meet de schade op:

Videospeler inladen...

De brandweer moest de vrachtwagen takelen en het wegdek proper maken. Daarna moest de brug langzaam opgehaald worden, omdat het schip klem zat en drie containers zwaar beschadigd waren. Nadat het schip bevrijd was, moesten inspecteurs van de Vlaamse Waterweg de brug inspecteren.

Er is geen structurele schade aan het brugdeel vastgesteld. Ook de werking van de brug is getest, dat verliep zonder problemen. De twee containers die in het water waren gevallen, werden rond half vijf 's ochtends door het schip zelf uit het water gehesen, daarna kon het scheepvaartverkeer weer gewoon doorvaren. Ook het autoverkeer in de omgeving verliep voor de ochtendspits weer normaal. 

Meest gelezen