Ilse Geldhof is LO-leerkracht in het Lyceum van Ieper en ex-Belgisch kampioene wielrennen
Volledig scherm
Ilse Geldhof is LO-leerkracht in het Lyceum van Ieper en ex-Belgisch kampioene wielrennen © ID/ Julie Landrieu

Ex-wielrenster leert leerlingen hoe ze VeloVeilig naar school kunnen: “Ouders die hun kinderen met de wagen brengen, dat lost niks op”

VeloVeilig Vlaanderen, dat is ook: VeloVeilig naar school. Steeds meer scholen schakelen vandaag een versnelling hoger als het over de fietsveiligheid van hun leerlingen gaat. Zo ook in het Lyceum van Ieper, waar fietstochten geen uitzondering zijn en leerlingen zelfs hun ketting en remmen leren onderhouden. “Ouders durven hun kinderen het verkeer niet meer insturen, het is onze taak geworden om hen dat bij te brengen”, zegt LO-lerares en ex-renster Ilse Geldhof.

24 reacties

  • Christophe Vandepoel

    12 maanden geleden
    De lagere school krijgt nu fietsexamen. 2 jaar later weten die daar niks meer van. Een journalist zou eens aan een middelbare school moeten gaan staan en kijken hoe de leerlingen daar vertrekken als de school uit is. Volledig fietspad inpalmen, aan kruispunt de volledige oversteekplaats in beslag nemen, met 3 naast mekaar, geen rechte lijn kunnen aanhouden,... En ja ik verplaats zelf met de fiets.
  • Monique Verschueren

    12 maanden geleden
    Ik denk dat het eens grote tijd wordt dat men controle op de fietsers gaat doen ,want tegenwoordig misbruiken ze gewoon het systeem van de zwakke weggebruiker,levengevaarlijk doen ze ineens zonder om te kijken de baan over enz... je moet acht ogen hebben in plaats van twee ,ligt er een fietspad nog rijden ze op de baan ,ik vind het gewoon verschrikkelijk hoe voorzichtig je ook met de wagen rijd ,met een fietser op de baan moet je op alles voorzien zijn zij mogen eens terug les leren
  • Danny Damiaens

    12 maanden geleden
    Maakt maar eens ongeval met voorrang van rechts mee Bart,dan verlies je altijd op de rechtbank ongeacht 12.2 wegcode!
  • Seppe Theunis

    12 maanden geleden
    Een rijbewijs met strafpunten en een onvoorwaardelijke voorrangregel-beleid zijn de hoekstenen van een mentaliteitswijzing. Neem eens een fiets in Spanje en voel het verschil.
  • Heimo Davidts

    12 maanden geleden
    Verloren moeite. Op hun fietsexamens 'vals braaf' en daarna rijden ze de voetgangers van de stoep,schieten ze voor auto's in,geven geen voorrang. Straf die schoolgaande jeugd met hun fietsjes eens en niet altijd de andere weggebruikers.