Nick Primen uit Borgerhout. Hij werkt quasi elk weekend in Brasserie De Hen in Beveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Primen uit Borgerhout. Hij werkt quasi elk weekend in Brasserie De Hen in Beveren. © RV

Nick (35) moet bijklussen door torenhoge woningprijzen: “Ik werk 38 uur in de week en nog eens 20 in het weekend. Tot die nieuwe badkamer er is”

Veel Vlamingen hebben het voorbije weekend de batterijen kunnen opladen, maar Nick Primen (35) uit Borgerhout stond zaterdag en zondag 25 uur in de keuken van een brasserie. Nick wil met het extra geld een nieuwe badkamer kopen. “Soms voel ik me wel schuldig als mijn vrouw weer eens het hele weekend alleen met de kinderen heeft doorgebracht.” Nick blijkt niet alleen, want het aantal jonge flexi-jobbers boomt. Wie mag er flexi-jobben? En wat verdien je ermee?

118 reacties

  • José Lippens

    12 maanden geleden
    Vroeger hadden we ook twee Werkbroeken aan om vooruit te komen. Dat is wat zelfstandigen doen om er te geraken Veel uren werken.
  • Eddy Beusen

    12 maanden geleden
    25 jaar geleden kocht ik een bouwgrond. 1miljoen Belgische frank(+/- €25000) all in . Dit voor 10are. Dat zelfde stuk grond zou nu ongeveer €100000 kosten , zonder registratie en dergelijke. Dan steekt er nog geen schop in de grond. Bouwmaterialen toen en nu zijn ongeveer x2. Maar de lonen van toen en nu zijn zeker niet verdubbeld. Ik zou er niet meer aan beginnen. Dan mag die baksteen in mijn maag rustig verteren.
  • Dick De Zeure

    12 maanden geleden
    Als je als eenvoudige werkmens iets wil bereiken in het leven is travakken de enige eerlijke mogelijkheid. Ik heb dit ook 46 jaar lang moeten doen net zoals zovele anderen. De meeste mensen hebben nu eenmaal niet hun geluk al slapend in het Parlement fortuinen te verdienen zoals onze politici!
  • Nathalie Ebentheuer

    12 maanden geleden
    Alsof hij de enige is, ben alleenstaande met een puber en een moeder met minimumpensioen in huis. Heb eind '21 een huis gekocht. Werk 7 nachten van 10,5u ben er 7 thuis, waarvan ik nog eens 5 dagen flexi doe. Dus op een maand 2 dagen vrij (mijn uitslaap dagen dus). Nee we leven niet duurder alles is gewoon duurder. Heb een oud huis gekocht dus renovatie werken qua isolatie en stook op gas helaas. Mij moet je niet zeggen dat alleen onze levenswijze duurder is geworden, dikke zever
  • Eddy Jans

    12 maanden geleden
    En hoeveel flexi uren worden niet aangegeven tot meerdere eer en glorie van de baas?