De Russische president Vladimir Poetin tijdens zijn toespraak op de 9 meiparade.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin tijdens zijn toespraak op de 9 meiparade. © via REUTERS

KIJK. Poetin haalt uit naar westerse landen in speech op 9 meiparade: “Ze planten zaadjes van haat en Russofobie”

Vandaag herdenken de Russen de overwinning op nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens de traditionele 9 meiparade naar goede gewoonte een toespraak gehouden op het Rode Plein in Moskou. Daarin haalde hij zoals verwacht fel uit naar het Westen, dat volgens hem “een oorlog tegen Rusland heeft ontketend”. Door recente droneaanvallen in Rusland, onder meer op het Kremlin, staan de autoriteiten in het land op scherp.

77 reacties

  • Moehmena Rahous

    1 jaar geleden
    Alles wat de oorlogsmisdadiger president zegt doet hij zelf... een variante op een oude zegswijze in de kleuterklas, en vandaag brandend actueel...
  • Etienne De Vreese

    1 jaar geleden
    Poetin geeft een speech waarin hij aan zijn bevolking zegt dat het Westen Rusland heeft aangevallen.Terwijl gans de wereld weet dat hij Oekraïne is binnen gevallen.Hij had aanzien werd rekening met hem gehouden had een macht positie wereld politiek.Luxe leven.En waar staat hij nu op zijn leeftijd.De zoveelste dictator die veel families leed verlies dood aan weerszijde veroorzaakt alleen door Poetin
  • christian demeester

    1 jaar geleden
    Rusland werd door niemand aangevallen of bezet, zij hebben wel een ander land bezet en oorlogsmisdaden gepleegd.
  • Kato De Cock

    1 jaar geleden
    Dat is jouw mening, Hans. Maar ik vind dat een maatschappij met vrijheden, mensenrechten wel iets om voor te blijven strijden. Ook al wordt het in Europa ook veel meer met regels en verplichtingen. Ik zou niet willen leven in pakweg Noord Korea, China, ofzo. Zeker niet na wat we gewend zijn.
  • John Wuyts

    1 jaar geleden
    De dag van de overwinning op Duitsland was de dag van bezetting oost-blok. De Rus is en blijft een slecht persoon, de goeie hangen we apart.