Na drie seizoenen is Pieter Gerkens bezig aan zijn laatste weken bij Antwerp.© Dick Demey

Standard gaat voor Pieter Gerkens van Antwerp

Ligt de toekomst van Pieter Gerkens (28) in Luik? De Bilzense middenvelder valt na dit seizoen gratis op te pikken bij Antwerp en staat hoog op de verlanglijst van Ronny Deila.

Thomas Standaert

Na drie seizoenen is Pieter Gerkens bezig aan zijn laatste weken op de Bosuil. Een einde in mineur aangezien het Genkse jeugdproduct de afgelopen maanden geblesseerd moest toekijken, terwijl zijn club een gooi doet naar een historische dubbel. Zes weken geleden liet Gerkens zich opereren aan zijn hamstring. Verwacht wordt dat hij fit aan de voorbereiding voor volgend seizoen kan starten.

© BELGA

Gesprekken met Standard

Waar hij die voorbereiding zal starten, is voorlopig niet duidelijk, al is er één club waar hij nadrukkelijk in beeld is: Standard. Gerkens werd eind januari al gelinkt aan de Rouches en die interesse is sinds enkele weken ook concreet geworden. De speler zat midden maart samen met het Luikse bestuur voor de eerste verkennende gesprekken. Ronny Deila is fan van zijn profiel en ziet Gerkens als een potentiële vervanger voor Steven Alzate, die hoogstwaarschijnlijk terugkeert naar Brighton.

Mocht het tot een deal komen is Standard al de vierde topclub voor Gerkens na KRC Genk (2013-2016), Anderlecht (2017-2020) en Antwerp (2020-2023). Naast Gerkens bewandelt Standard ook nog de piste van Isaac Price, de 19-jarige Noord-Ierse international die uitkomt voor de U21 van Everton.