© gvb

Snelheid op Hamonterweg in Pelt verlaagd naar 50 km/uur na dodelijk ongeval

Pelt -

De maximumsnelheid op de Hamonterweg in Pelt is sinds kort officieel verlaagd van 70 km/uur naar 50 km/uur. De snelheidsverlaging komt er na het dodelijke ongeval in december 2022, waarbij op een oversteekplaats een 10-jarig meisje het leven liet.

Geert Van Baelen

Na het fatale ongeval op 21 december stuurde Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) een team van experten naar Neerpelt om de verkeerssituatie op de Hamonterweg te analyseren. Het was nog maar de tweede keer in Vlaanderen dat er zo’n analyse kwam in het kader van het project MIA Quick Scan, waarbij gevaarlijke verkeerspunten zo snel mogelijk worden aangepakt na een zwaar ongeval.

De experts kwamen tot de conclusie dat een snelheidsverlaging van 70 km/uur naar 50 km/uur de verkeersveiligheid voor voetgangers zou verhogen. Begin april maakte minister Peeters daarom bekend dat de snelheid verlaagd zou worden. De verkeersborden zelf werden eind april geplaatst. Sindsdien wordt de zone 50 vanuit Neerpelt-Centrum dus doorgetrokken op de Hamonterweg tot aan de spooroverweg ter hoogte van garage Beliën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer