Drie verdachten van vechtpartij in Zaventem vrijgelaten: “Niet meer voldoende ernstige aanwijzingen van schuld”

In het onderzoek naar de dodelijke vechtpartij aan het station van Zaventem heeft de onderzoeksrechter de aanhouding opgeheven van de 19-jarige man uit Anderlecht die onder elektronisch toezicht stond. Ook de voorwaarden die waren opgelegd aan de twee andere in verdenking gestelde verdachten worden opgeheven.

jvh, chv

“In de huidige stand van het onderzoek heeft de onderzoeksrechter geoordeeld dat er momenteel niet meer voldoende ernstige aanwijzingen van schuld zijn lastens de drie personen die zondag werden voorgeleid”, meldt het parket van Halle-Vilvoorde. “Bijgevolg werd het bevel tot aanhouding, dat werd uitgevoerd onder elektronisch toezicht, van de 19-jarige man uit Anderlecht opgeheven door de onderzoeksrechter, alsook de voorwaarden die aan de 22-jarige man uit Sint-Agatha-Berchem en de 20-jarige man uit Etterbeek werden opgelegd. Gelet op het geheim van het onderzoek zal hier voorlopig geen verdere informatie over worden verschaft.”

LEES OOK. Bijna helft scholieren blijft thuis na aangekondigde wraakacties: “Stelde me voor dat er plots iemand met pistool onze klas zou binnenstormen”

Vrijdagnamiddag barstte nabij het treinstation van Zaventem om een nog onduidelijke reden een vechtpartij uit tussen een grote groep jongeren. Het kwam daarbij tot een confrontatie op het perron en op de sporen. Een jongeman van 22 werd gegrepen door een Duitse hogesnelheidstrein, en was op slag dood. Een tweede jongeman raakte niet op tijd van het spoor, en verloor zijn benen.

In de nasleep van de vechtpartij werden vier personen even van hun vrijheid beroofd wegens hun mogelijke betrokkenheid. Eén van hen mocht beschikken na verhoor, de drie anderen moesten zondag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Eén man werd aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst, de twee anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden.

LEES OOK. Familie van jongeman (22) die overleed bij vechtpartij in Zaventem roept op om geen wraak te nemen: “Misbruik dit niet om jullie woede te uiten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER