Direct naar artikelinhoud
NieuwsMuziek

Stromae annuleert de rest van zijn tournee: ‘Moeilijke beslissing, maar het is nodig om beter te worden’

Stromae.Beeld AFP

Stromae heeft de rest van zijn tournee geannuleerd. ‘Ik heb nood aan rust’, schrijft hij op sociale media. Dat betekent ook dat hij niet op Rock Werchter en in Paleis 12 zal optreden. De artiest annuleerde afgelopen maanden al meerdere concerten wegens gezondheidsredenen.

Stromae annuleert zijn volledige Multitude-tour. “Het is is een moeilijke beslissing, maar wel een die nodig is om beter te kunnen worden”, schrijft Paul Van Haver, zoals Stromae echt heet, op Instagram. Zijn optredens in Paleis 12 (3 juni) en op de Main Stage van Rock Werchter (29 juni) zullen dus niet meer doorgaan.

Een maand geleden was Stromae ook al genoodzaakt om zijn optredens tot eind mei te schrappen. “Ik ben tot het besef gekomen dat mijn huidige gezondheidstoestand me momenteel niet toestaat om jullie te zien”, schreef hij toen naar zijn fans.

De zanger was voorheen al een lange periode out door een slechte reactie op antimalaria-medicatie en een zware burn-out. “Er werd vastgesteld dat ik leed aan een psychische aandoening, veroorzaakt door het medicament. Ik was bang dat ik mezelf iets zou aandoen, ik was mezelf niet meer”, zei hij toen in een interview met Libération.

Stromae keerde in 2022 na die lange onderbreking terug op het podium en een nieuwe plaat Multitude. Het album was een weerspiegeling van de zware periode die hij achter de rug had, met als blikvanger de song ‘L’enfer’ over zelfmoordgedachten en eenzaamheid. Maar de zanger leek die donkere bladzijde omgedraaid te hebben.

Denk je aan zelfdoding en wil je met iemand praten, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813, via www.zelfmoord1813.be of via de chatdienst.

De organisatie van Rock Werchter wenst via Twitter Stromae het beste toe, en laat weten voorlopig nog geen vervanger te hebben. “Er bestaat geen plan B of C als een headliner afzegt. Onze bookers werken hard om de best mogelijke vervanging te vinden.” Voor de concerten in Paleis 12 is een terugbetaling mogelijk.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een foto die is geplaatst door Stromae (@stromae) op