.
Volledig scherm
. © rv

Remco Evenepoel staat roze leiderstrui met de glimlach (heel even) af: “We kunnen onszelf wat sparen nu”

Voila, hij is ze kwijt. Heel even bekijkt Remco Evenepoel (23) het leven in de Giro niet meer door een roze (koers)bril. En tooit hij zich opnieuw met regenboogkleuren. Op dag vier primeerde vooral zijn gevoel. En dat was meer dan geruststellend. “Het tempo van de Ineos-trein in volle finale? Geen last mee gehad.”

21 reacties

  • bart van brabant

    12 maanden geleden
    Verstandige beslissing zonder meer. Geen ceremonies, interviews en controles voorlopig.
  • pierre samaey

    12 maanden geleden
    Vandaag waren zn ploegmaats niet meer te zien op het laatst, dus goed dat hij die trui afstaat. Nu kan zn ploeg het iets rustiger aan doen. Dat heet taktiek, wel een beetje verontrustend dat hij opeens alleen was, pech zit soms in klein hoekje. Zal wel lukken en indien niet hij is nog maar 23 jaar.
  • Sam Bedfort

    12 maanden geleden
    Goed gereden, goed intervieuw.
  • eric reynebeau

    12 maanden geleden
    Als Wout supporter geef ik Remco gelijk dat hij de trui afgeeft om wat meer rust te hebben. En ik weet niet of het nodig is dat hij een super sterke ploeg heeft. De eerste TDF die Pogacar won hadden de mannen van Jumbo-Visma zich ook 3 weken de pleuris gereden, Pogacar volgde hen en de voorlaatste dag in de tijdrit verraste hij Roglic... Scenario dat deze Giro ook kan,al is er discussie over tijdrit op laatste zaterdag.
  • Hubert Collaer

    12 maanden geleden
    Rik Bogaert zoals altijd kritiek op een Super kampioen die dank zij het weggeven van een leiderstrui een veel rustiger dag heeft, zijn ploeg moet de koers niet controleren, hij moet na de ritten geen persconferenties geven en kan vroeger naar het hotel om te eten en te rusten. Dit komt ten goede aan zijn kansen op verdere tijdswinst tegenover de andere klassementsrenners in de bergritten en tijdritten. Jumbo met meerdere renners in de groep durfde zelfs niet aan te vallen.