Evenepoel trekt morgen de regenboogtrui en niet het wit aan.
Volledig scherm
Evenepoel trekt morgen de regenboogtrui en niet het wit aan. © ANP / EPA

Waarom Evenepoel in zijn regenboogtrui en niet in de witte jongerentrui zal rijden

“Ik ga die witte trui niet aanvaarden, maar mooi in mijn regenboogtrui rijden.” Remco Evenepoel was na afloop van de vierde etappe in de Giro stellig over de outfit waarin hij aan de vijfde rit zal starten. Die vestimentaire keuze is echter helemaal niet aan Evenepoel zelf.

5 reacties

  • kris optiels

    12 maanden geleden
    als je ni mee bent, beter zwijgen, hij heeft het recht om te kiezen
  • Marika Peeters

    12 maanden geleden
    Het is inderdaad een UCI reglement dat Remco zijn WK trui dient te dragen....en gezien Remco een zeer slimme renner is die dit ook moet geweten hebben...en desondanks laat uitschijnen dat hij zélf hiervoor zou gekozen hebben? tja, die uitspraak van Remco is dan niet zo snugger, en ik denk dat hij het "verlies van de roze" trui, een beetje wilt goedpraten door te laten uitschijnen dat zijn WK trui veel meer waarde en prestige heeft. Steengoede renner....maar zijn ego speelt hem vaak parten.
  • Chris Op de Beeck

    12 maanden geleden
    Remco wil geen enkele trui dragen, enkel WK trui en mogelijk kan hij daar mee eindigen in laatste rit.
  • Peeters Francis

    12 maanden geleden
    @Hans Loyaerts, dat Remco morgen zijn WK trui moet rijden staat in het UCI reglement en dat heeft niets met pretentie te maken.
  • Hans Loyaerts

    12 maanden geleden
    Ik dacht dat de organisatie beslist welke trui er gedragen wordt en dat een klassementstrui primeert op bijv de regenboogtrui. Of primeert de pretentie ?