De Gentse G.R. deed zich voor als 'Eveline' om naaktfoto's te ontfutselen van onder meer bekende Vlamingen.
Volledig scherm
De Gentse G.R. deed zich voor als 'Eveline' om naaktfoto's te ontfutselen van onder meer bekende Vlamingen. © Instagram

Opnieuw uitstel voor zaak-‘Eveline’ rond gelekte naaktfoto’s van BV’s: verdediging vraagt om bijkomend onderzoek

De zaak van G.R. (29) uit Gent, die zich als ‘Eveline’ uitgaf om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer bekende Vlamingen te bemachtigen, zal woensdag niet behandeld kunnen worden door de Gentse raadkamer. Die zou dan beslissen over zijn verwijzing naar de correctionele rechtbank, maar de verdediging van de man heeft opnieuw om bijkomend onderzoek gevraagd, zo bevestigt zijn advocaat Wahib El Hayouni.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsniveau mogen optrekken?

    OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsni­veau mogen optrekken?

    Copacobana, het festival dat eind juni het Rozebroekenpark inpalmt, is een crowdfunding gestart om een boete te betalen. Bij de vorige editie hebben ze de geluidsnormen die de stad oplegt, overschreden. En dat terwijl er al inspanningen gedaan werden om het geluidsniveau te dimmen. De Student Kick-Off en Gent Jazz krijgen echter een uitzondering op de geluidsregels. De boxen staan steeds stiller maar volgens sommigen heb je toch wat meer decibels nodig om in de sfeer te komen. Volgens het stadsbestuur moeten festiviteiten in woonzones na twaalf uur de volumeknop naar beneden draaien. Maar wat vindt u? Moeten we flexibeler zijn met de geluidsregels voor kleinschalige festivals in onze bruisende stad? Waarom (niet)? Of heeft u andere ideeën om zowel de feestvierders als andere inwoners tevreden te houden?
    Gent