Joel Embiid© AP

Philadelphia en Denver staan op een zege van Conference Finals

Philadelphia en Denver hebben vannacht een stap gezet naar de Conference Finals in de NBA. De Sixers wonnen met 103-115 van Boston, de Nuggets haalden het met 118-102 van Phoenix. Beide ploegen leiden in de tussenstand van de confrontaties met 3-2 en staan op een zege van plaatsing.

Belga
Bron: BELGA

James Harden had Philadelphia zondag nog naar een zege in extra tijd geloodst, dinsdag was Joel Embiid de gevierde man. De MVP van het reguliere seizoen nam zijn team bij de hand met 33 punten. Tyrese Maxey (30 ptn) was een uitstekende luitenant. Nog drie spelers eindigden in dubbele punten. Ook Harden was weer belangrijk met een ‘double-double’ (17 ptn en 10 assists).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In eigen zaal kan Philadelphia het donderdag afmaken en doorstoten naar de finale van de play-offs van de Eastern Conference.

In het westen pakte Denver uit tegen Phoenix. Tweevoudig MVP Nikola Jokic was eens te meer goed voor een ‘triple-double’ (29 ptn, 13 rebounds en 12 assists). De Serviër ontsnapte aan een schorsing na een opstootje zondag met Phoenix-eigenaar Mat Ishbia. De 28 punten van Devin Booker volstonden niet voor de Suns.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de Nuggets kunnen het donderdag afmaken. Ze moeten dan wel nog een keer winnen bij Phoenix.

In de andere twee halve finales kan woensdag de beslissing vallen. Zowel de LA Lakers als Miami Heat staan op een 3-1 voorsprong tegen respectievelijk kampioen Golden State en de New York Knicks. Wie het eerst vier keer wint, stoot door.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer