© Drejtoria Vendore e Policisë Kukës

25-jarige toeriste uit Zemst overleden na val van klif in Albanië

Een Belgische toeriste uit Elewijt, Zemst, is in Albanië overleden na een val van een klif. De jonge vrouw was met haar vriend op rondreis in Europa. Het ongeval gebeurde in het natuurgebied van Valbonë in de Albanese Alpen. Dat schrijft het Nieuwsblad en het nieuws is ook bevestigd aan onze redactie.

De 25-jarige vrouw uit Elewijt is dinsdag om het leven gekomen na een val van een klif in natuurgebied Valbonë, een nationaal park in Albanië. De jonge vrouw was op rondreis in Europa met haar vriend toen het ongeval gebeurde. Samen waren ze op trektocht, toen ze uitgleed op een helling en in de ravijn viel. Kort nadien verongelukte een Franse toeriste op dezelfde plek op dezelfde manier. 

Meerdere politie- en hulpdiensten zochten naar de slachtoffers. Maar slecht weer, met mist en sneeuw, bemoeilijkte de zoektocht. Een alpinistenteam kwam ter plaatse en trof na veel zoekacties de lichamen van de twee toeristen aan. Volgens Albanese media waren beide vrouwen zonder gids op pad in het bergachtige terrein. Na hun val in het ravijn zou er ook een lawine hebben plaatsgevonden.

De vrouw vertrok in oktober met haar vriend op een rondreis van een jaar door Europa. Voor haar reis werkte ze als deskundige sport en evenementen voor de gemeente Zemst en het OCMW. "Het is heel hard binnengekomen", vertelt burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA). "Ze was een fantastische dame die altijd heel enthousiast in ons team heeft gewerkt. Ze was haar droom aan het waarmaken met die rondreis." Het gemeentebestuur van Zemst heeft alle medewerkers via een e-mail op de hoogte gebracht en biedt ook psychologische bijstand aan de collega's".

Meest gelezen