Photo News / Bart Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Bart Leye

COLUMN. Wat doet een partijvoorzitter als het te laat is om nog in het pak van panda of konijn te kruipen? Hij stelt een wanhoopsdaad: hij schrijft een boekje

Columnist Jan Segers zal het boekje van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert lezen als hij in navolging van Louis Neefs ooit eens vijf minuten tijd heeft. “Het liberalisme is als warm water. Het bestaat. Het moet niet meer worden uitgevonden. Het moet alleen nog worden uitgevoerd. En dat valt tegen. Open Vld viert in 2024 zijn zilveren jubileum van vergeefse pogingen.”

35 reacties

  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Het land gaat ten onder aan een conservatief-liberaal beleid, An Vanden Bossche. Zelfs CD&V, Vooruit en Groen zijn meer dan halve neoliberalen geworden. Het echte oorspronkelijke politieke liberalisme komt niet op voor de elite en de ondernemers. Maar voor de rechten en vrijheden van elk individu in de samenleving. En dat betekent reguleren en bijsturen waar de vrijheid van de ene deze van de andere schaadt. Dus ook de uitwassen van een gedereguleerde economie aanpakken.
  • Jef Verhulst

    1 jaar geleden
    Iedere partij houdt opeens congressen, verandert zijn naam of ze beginnen boeken te schrijven om het eigen falen te camoufleren. Belgie moet grondig hervormd worden zodat het efficiënter wordt, helaas ontbreekt het ons aan politici die dat aankunnen.
  • Bart Huysmans

    1 jaar geleden
    Goede humoristische omschrijving van de hopeloze situatie waarin de OVLD zich heeft gewerkt na jaren van machtsgeilheid van één kliek. Dat heeft Lachaert zelf ondervonden: verkozen tot voorzitter door de nog overgebleven donkerblauwe leden, tegen de zin van de kliek, daarna door de kliek in het gareel gebracht.
  • Ingrietje Van Nieuwenhoven

    1 jaar geleden
    Open VLD, oftewel de blauwe partij. Één van de partijen die ons al decennia bestolen hebben ten voordele van de rijken. Net zoals NVA, CD&V, Vooruit en de nieuwe verarmingspartij Groen. Met zijn allen volgend jaar stemmen op hetgeen overblijft en die wel naar de stem van het volk willen luisteren en voeling hebben met wat de echte problemen zijn van de mensen. Dus, Vlaams Belang of PVDA.
  • Gerrit defreyne

    1 jaar geleden
    Als men binnen 100 jaar aan het Vlaamse canon een bijlage zal toevoegen, zal de naam van Egbert er niet in voorkomen. Wellicht zal men spreken over “de duistere tijden” van de 21ste eeuw. Waar Vlaanderen het best kon vergeleken worden met een middelgrote Europese stad. Nog min nog meer. Waar een middelmatig stadsbestuur de touwtjes in handen had. Maar waar men nog altijd zong van “Vlaanderen boven”. Maar waar geen standbeelden staan van al diegenen die het de voorbije eeuw te bont hebben gemaa…