Leerkrachten Sportschool Hasselt blijven preventief geschorst

De preventieve schorsing van acht leerkrachten van de Sportschool Hasselt wordt verlengd. Dat heeft de raad van bestuur van de scholengemeenschap beslist. Ze werden preventief geschorst voor het uitwisselen van racistische, homofobe en seksistische berichten in een besloten whatsappgroep. 

De raad van bestuur heeft gisteren acht van de negen leerkrachten en hun advocaat gehoord. Daar is beslist dat de leerkrachten geschorst blijven. Dat hebben we uit goede bron vernomen.  

In totaal zijn negen leerkrachten vorige maand preventief geschorst voor het uitwisselen van racistische, homofobe en seksistische berichten in een besloten whatsappgroep. De negende leerkracht wordt pas later gehoord, omdat zijn preventieve schorsing ook pas later is ingegaan. 

Onderzoekscel

"De bedoeling is dat er een onderzoekscel wordt opgericht", zet Yves Vannijlen van de onderwijsvakbond ACOD. "Die zal al de betrokken personen horen en een verslag opmaken. En op basis daarvan moet de raad van bestuur dan beslissen over een eventuele tuchtprocedure. Ik hoop, maar ik vrees ook dat dit voor de grote zomervakantie zal gebeuren, omdat dat kort dag is."

Klacht

Ondertussen hebben zeven van de negen leerkrachten een klacht ingediend bij de politie voor schending van het briefgeheim, schending van privacy en laster en eerroof. De klacht is gericht naar de schooldirecteur, de klokkenluider en twee andere leerkrachten. 

Meest gelezen