© eva

Vandalen tekenen enorme penis op fietsbrug in Lanaken

Lanaken -

Op meerdere plekken in het centrum van Lanaken zijn vandalenstreken uitgehaald. Onder meer de speeltuigen in het Uilenspiegelpark moesten het ontgelden en op de vernieuwde fietsbrug werd een penis getekend.

Eddy Vandoren

Er komt blijkbaar geen einde aan het spoor van vernieling en beschadiging in Lanaken. Na recente vaststellingen in Rekem was Lanaken-centrum zopas aan de beurt. Zo werd de glijbaan in het Uilenspiegelpark met allerlei graffiti beklad. Op het onlangs vernieuwde pad van de fietsbrug over het verbindingskanaal Briegden-Neerharen, bij de Industrieweg, maakten ze zelfs een tekening van een enorme penis.

Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) is misnoegd: “Dit is zuiver vandalisme en dus verwerpelijk. We zullen camera’s plaatsen en doen een oproep naar omwonenden of omstanders om ons informatie door te geven. Die wordt vertrouwelijk behandeld. De feiten zijn niet goed te keuren.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het gaat om de usual suspects, de gebruikelijke verdachten. Maar wij kunnen maar optreden en sanctioneren als we zwart op wit bewijzen hebben. Finaal draait de Lanakense belastingbetaler op voor de kosten van dit vandalisme. Dat mogen we samen niet aanvaarden.”

© eva

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer