Vooral Limburgse flitspalen staan stof te vergaren

© BELGAIMAGE

Het aantal werkende vaste flitspalen langs Vlaams gewestwegen neemt toe. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verstrekt na een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen). Er staan momenteel 1.388 vaste flitspalen langs gewestwegen, waarvan er 1.072 zowel roodlicht- als snelheidsovertredingen meten en 316 louter de snelheid.

In antwoord op een vraag van Jos De Meyer had Weyts dit voorjaar aangegeven dat 27 procent van de flitspalen uit dienst was. In Antwerpen en Limburg was dat het geval met 28 procent van de flitspalen, in Oost-Vlaanderen 29 procent, in Vlaams-Brabant 27 procent en in West-Vlaanderen 23 procent. Uit het antwoord dat hij nu verstrekt blijkt dat deze percentages gedaald zijn. In Antwerpen is nog 20,54 procent van de flitspalen buiten dienst, in Oost-Vlaanderen 21,89 procent, in Vlaams-Brabant 23,26 procent en in West-Vlaanderen 20 procent. Enige uitzondering is Limburg waar nog steeds 27,43 procent buiten dienst is. Een cijfer voor heel Vlaanderen geeft de minister dit keer niet.

In zijn antwoord enkele maanden geleden op een schriftelijke vraag van Peter Van Rompuy (CD&V) gaf Weyts al aan dat er in de eerste helft van 2016 een bijzondere inspanning zou worden geleverd om het aantal niet-werkende flitspalen te doen dalen tot het normale niveau van 15 tot 20 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen