George Santos.
Volledig scherm
George Santos. © AFP

Republikeins congreslid George Santos (34) die hele cv bij elkaar loog vervolgd voor fraude en witwassen

Het omstreden Amerikaanse congreslid George Santos wordt vervolgd voor onder meer fraude, witwassen en diefstal van publieke middelen. Dat melden aanklagers in New York. De 34-jarige Republikein heeft eerder erkend dat hij loog over zijn cv, maar weigert op te stappen. Santos werd woensdag gearresteerd en voorgeleid voor een federale rechtbank in New York, waar de aanklacht van dertien punten is ingediend. Hij pleitte onschuldig te zijn en kwam opnieuw vrij na betaling van een borgsom van 500.000 dollar (455.275 euro). Als hij veroordeeld wordt, riskeert hij tot 20 jaar cel.

7 reacties

  • Geert Vande Walle

    12 maanden geleden
    Zolang hij niet definitief veroordeeld is, is hij onschuldig en het zou me absoluut niet verbazen als hij herkozen word . Hij heeft tenslotte wel een van de beste leraars gehad .
  • Henri Dederen

    12 maanden geleden
    Wanneer worden in het Europees Parlement ethische commissies opgericht?
  • viaene philippe

    12 maanden geleden
    In België wordt je daar voor beloond je wordt parlementslid en dit is zoals het nu staat.
  • Pascha Van Rossem

    12 maanden geleden
    Hieruit moet je gewoon concluderen dat een goede crimineel het ver kan brengen in de politiek ... en dit zou een voorbeeldfunctie moeten zijn in de maatschappij. @Peter Jones idd, gelukkig zijn we hier steeds van gespaard gebleven in ons eigen landje :-)
  • Ludo Vermeulen

    12 maanden geleden
    Toch de helft van zijn C.V.