Bruggeling overvallen op straat: “Er zat meer dan 35.000 euro in mijn portefeuilles!”

© Shutterstock

Een 50-jarige Bruggeling was afgelopen weekend het slachtoffer van een gewelddadige overval. De man was op bezoek in Marche-en-Famenne toen zijn portefeuilles met daarin meer dan 35.000 euro gestolen werden. Maar waarom had de man eigenlijk zo veel geld op zak?

evg

Fabien Pauwels (50) kwam afgelopen zaterdagavond rond 23:00 aan in Marche-en-Famenne. Hij trok meteen naar een bar om er een glas te drinken met wat vrienden. “Ik had twee glazen wijn op toen de cafébaas me mijn portefeuille teruggaf die ik bij hem verloren had. Ik veronderstel dat iemand dit gezien heeft en me daarna is gevolgd.”

Overmeesterd met sjaal

Iets na middernacht verliet de Bruggeling het café. “Ik stak de sleutel in het slot van het appartement van mijn voormalige schoonzoon toen iemand een sjaal rond mijn hoofd wikkelde zodat ik niets meer zou kunnen zien. De overvallers, ik denk dat ze met twee waren, trokken mijn jas naar beneden op een manier dat ik mijn armen niet meer kon bewegen. Daarna duwden ze me tegen de deur en gooiden ze me zo hardhandig op de grond dat de sleutel brak. Gelukkig dat die sjaal de val nog een beetje kon opvangen en dat ik een stevige kop heb... Toen ik op de grond lag, leegden ze mijn zakken en gingen ze aan de haal met mijn twee portefeuilles.”

En in die portefeuilles zaten aanzienlijke geldbedragen. In de ene portefeuille zat er 1.600 euro, en in de andere maar liefst 35.000 euro.

Waarom had de man zoveel geld op zak?

Fabien Pauwels had net zijn woning in Brugge verkocht en wou wat panden in Marche-en-Famenne bekijken. “En die 1.600 euro was mijn maandelijkse invaliditeitsuitkering. Ik ben namelijk invalide sinds ik omvergereden ben door een auto.”

“Ik liep al een paar dagen rond met het geld op zak,” vertelt de Bruggeling. “Ik was aan het twijfelen om ermee naar de bank te gaan. Een vriendin had me aangeraden om het geld in te wisselen voor goud.”

Na de overval contacteerde de Bruggeling meteen de politie om een klacht neer te leggen. “De overvallers hebben mijn jas en sjaal achteraf meegenomen. De manier waarop ik overmeesterd ben met mijn sjaal en jas doet me vermoeden dat het om professionals gaat.”

De man bleek verschillende blessures te hebben als gevolg van de slagen en verwondingen. “Marche-en-Famenne is nochtans een rustig stadje. Maar als het één keer gebeurd is, kan het nog eens voorvallen natuurlijk,” besluit Pauwels. De politie onderzoekt de zaak momenteel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen