Rv / Rv
Volledig scherm
© Rv / Rv

KIJK. "Het wordt sowieso een moeilijke dag": ploegdokter over Evenepoel, die kampt met kneuzing in rechterzij en geblokkeerd bekken

Baaldag voor Remco Evenepoel in de Giro. De wereldkampioen kwam tweemaal ten val, zowel vroeg als laat in de vijfde etappe. Ploegdokter Toon Cruyt: “Remco heeft een kneuzing in de rechterzij en zijn bekken zit geblokkeerd.”

36 reacties

  • Peter Berg

    12 maanden geleden
    Die tweede val was helemaal zijn schuld niet. Hij reed rechtdoor terwijl die Trek-renner voor hem inreed. Optie zou zijn, opgeven, herstellen en de Tour doen.
  • Liliane Wuyts

    12 maanden geleden
    Volgens sommige reacties mogen ze enkel rijden als de zon schijnt, maar dan mag het waarschijnlijk ook niet te warm zijn. Als ze er niet tegen kunnen, dat ze dan een andere job zoeken. En die tweede val was effectief zijn eigen schuld. Ook Philippe Gilbert heeft dit op Eurosport gezegd.
  • adri zuiderwijk

    12 maanden geleden
    Een rit als deze had altijd moeten worden afgelast want daar was niemand bij gebaat en Pantani stond ooit ook te hoog genoteerd...
  • Marika Peeters

    12 maanden geleden
    Indien Remco's 2de val te wijten was aan zijn eigen geblunder, had hij geen recht van spreken hé? Maar goed dat men bij Eurosport, dit incident tijdens een replay in slow motion, perfect in beeld bracht. Daarop is te zien dat niet de move van Kirsch de oorzaak van zijn val was, maar wél diens ploegmaat die wou sprinten, Remco een kwak tegen de schouder geeft...en die Remco's val veroorzaakte. De objectiviteit van De Cauwer is ook ver te zoeken, want die stelt dat Remco zélf in de fout ging.
  • Marco brilmans

    12 maanden geleden
    Het is spijtig.. Natuurlijk met die snelheden, in een sprint met dat weer, is het voor niemand gemakkelijk om te manoeuvreren. Het zou hem wel groots maken, als hij zich kalm kon houden. Niemand in het peloton werkt elkaar opzettelijk tegen de grond maar het heeft ook nog nooit constructief geweest om te zitten zagen en gesticuleren erover.