Europarlementsleden Marc Botenga (PVDA) en Johan Van Overtveldt (N-VA).
Volledig scherm
Europarlementsleden Marc Botenga (PVDA) en Johan Van Overtveldt (N-VA). © RV / EPA

“Tot 13.700 euro pensioen per maand”: pensioenfonds Europees Parlement dreigt failliet te gaan

Europarlementsleden Marc Botenga (PVDA) en Johan Van Overtveldt (N-VA) klagen aan dat belastingbetalers dreigen op te draaien voor de ‘graaipensioenen’ van hun collega’s. “Het gaat om pensioenen tot 13.700 euro per maand”, zegt Botenga. “Moet de belastingbetaler daarvoor opdraaien?” De kwestie gaat over een pensioenfonds voor Europarlementsleden dat failliet dreigt te gaan.

301 reacties

  • Jean Donny

    12 maanden geleden
    De EU is een geldverslindend gedrocht, geleid door wereldvreemde uitgerangeerde nationale politiekers. Wordt tijd dat hun macht beknot word tot de nuttige essenties!
  • Emile De Vleeschouwer

    12 maanden geleden
    Ik ben een Liberaal , maar toch vind ik dat er een plafond moet zijn voor alle pensioenen. Bv 6000 €. Dezelfde personen hebben tijdens hun carrière al een appeltje voor de dorst kunnen opbouwen,dus een plafond !!
  • Danny De Graeve

    12 maanden geleden
    En wij als gewone (werk) mensen moeten blijven werken tot 67 jaar. En nog word ons sociale zekerheid bedreig door de zogenaamde elite. Zonder ons zijn ze totaal niks
  • Ghislain Fourrier

    12 maanden geleden
    Ik ben géén communist maar geef iedereen bij zijn/haar pensioen hetzelfde bedrag. Iedereen is dan gelijk, allemaal gepensioneerden.
  • Donald Borremans

    12 maanden geleden
    Mijn vader zaliger zei dat dat nieuwe Europa ons nog een hoop geld zou kosten en zoals zo dikwijls heeft hij gelijk gekregen ...