Topman Frans Muller van de warenhuisgroep Ahold Delhaize.
Volledig scherm
PREMIUM
Topman Frans Muller van de warenhuisgroep Ahold Delhaize. © ANP / ANP

Topman Ahold Delhaize “krijgt buikpijn” van lage winstmarges

Topman Frans Muller van de warenhuisgroep Ahold Delhaize wil niet weggezet worden als een graaier. Van elke honderd euro die in de winkels van het concern in Europa wordt uitgegeven, houdt het bedrijf na aftrek van zijn operationele kosten nog 2,8 euro over. Vorig jaar haalde Ahold Delhaize in Europa nog een operationele marge van 3,5%. Dat zakte dus met 0,7%.

16 reacties

  • Nico Herbots

    12 maanden geleden
    Misschien eens een maand gaan logeren bij mensen die hun winkelkar niet meer kunnen betalen. Buikpijn door honger en stress omdat je, ondanks je fulltime job, toch je rekeningen niet meer kan betalen, brandt net iets harder. En als de boite echt vierkant draait, is het aan het management om actie te ondernemen. De verantwoording voor het riante loon is toch de enorme verantwoordelijkheid en superbe expertise dacht ik? Als de centen binnenstromen, hoor je ze niet. Dan is het cashen in stilte.
  • Jef Moerman

    12 maanden geleden
    De consument is de enige die het dispuut met de vakbonden omtrent de verzelfstandiging van de 128 eigen winkels kan oplossen. Hij/Zij moet dan maar een kant kiezen en eventueel wegblijven bij Delhaize en winkelen bij de concurrentie. Lang gaat het dan niet meer duren. De vakbonden zouden beter op dit sociale aspect inzetten ipv blokkades die door deurwaarders van Delhaize worden gebroken.
  • Christophe Kemel

    12 maanden geleden
    Aan allen die commentaar hebben, een gezonde winstmarge voor een bedrijf in België wordt gerekend tussen de 5 en 10% dit heb je ook nodig om te kunnen investeren. Als je maar break even draait of te weinig winst wil niemand je geld lenen om te innoveren, moderniseren of uit te breiden. En als je dat punt bereikt dan gaat het ook snel bergaf.
  • Hendrik Dewitte

    12 maanden geleden
    Hoeveel mensen hebben het ook om de maand rond te komen, daar zo een commentaar van zo een groot verdiener ongepast. Hij heeft zijn klanten nodig om iets te verdienen en niet andersom, moesten nu al de klanten bij Delhaize weg blijven, wat dan met zijn verdienste? Dat hij daar eens over nadenkt in plaats van zulke commentaren af te geven!
  • Hugo vanderoosbeek

    12 maanden geleden
    Waarschijnlijk is het ''loon'' van die kerel gelinkt aan die winstmarge. Vandaar natuurlijk zijn buikpijn. Maar als die winstmarge klopt, dan werken de meeste andere winkels met groot verlies...