Geen Antwerpen Zingt of Fire Is Gold in Antwerpen deze zomer

Antwerpenaars hebben deze zomer heel wat minder festivals om naar uit te kijken. Antwerpen Zingt zal dit jaar niet plaatsvinden, en dat na 26 edities. Ook hiphopfestival Fire Is Gold op Spoor Oost gaat niet door. Eerder raakte ook al bekend dat Jazz Middelheim pas een doorstart krijgt in 2024.

Hiphopfestival Fire Is Gold en technofestival Vaag Outdoor, allebei van ondernemer Wim Van der Borght, staan in 2023 niet op Spoor Oost. Maar ook een instituut als Antwerpen Zingt komt er deze zomer niet. Toch wel een verrassing, want het volksfeest is al aan de 26ste editie toe.

“De nieuwe locatie op de kaai is erg leuk, zo aan het water, maar een logistieke en financiële uitdaging”, zegt Wim Van der Borght in Het Laatste Nieuws. “We hebben vorig jaar voor het eerst een betalende formule geprobeerd waarbij de bezoekers de waarde van zijn inkomgeld terugkreeg in drankbonnen, waardoor het in feite dus gratis bleef. We stoppen Antwerpen Zingt dus een jaar in de koelkast, maar komen in 2024 terug met een nieuwe formule én locatie.”

Ook Jazz Middelheim krijgt pas volgend jaar een doorstart. Het jazzfestival leek even ten dode opgeschreven na het faillissement van de organisator, de vzw Jazz en Muziek. Maar VRT en de stad Antwerpen hebben een akkoord gevonden om in 2024 samen voor een doorstart van het jazzfestival te zorgen. Voor dit jaar komt het akkoord nog te vroeg.

 inke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen