143 banen bedreigd bij radiatorenfabrikant Purmo in Zonhoven: "Vraag neemt af, mensen kiezen vaker voor warmtepomp"

Bij radiatorenproducent Purmo in Zonhoven, het vroegere Radson, wil de directie 143 van de 227 banen schrappen. De productie van paneelradiatoren wordt stopgezet. Alleen de ondersteunende diensten zullen nog overblijven op de site langs de Vogelsancklaan.

Het nieuws werd vanmorgen meegedeeld op een buitengewone ondernemingsraad. Radiatorenfabrikant Purmo, in de streek nog altijd bekend onder zijn vroegere naam Radson, is in handen van een Finse groep. De directie wil nu de productie van paneelradiatoren stopzetten. Ze geeft als redenen een overcapaciteit op de markt, hoge productiekosten en een lage bezettingsgraad. 143 banen zouden daarbij op de helling komen te staan.

"Het volume in de fabriek daalt sterk. De vraag naar klassieke radiatoren neemt af. Mensen kiezen vaker voor alternatieven, zoals een warmtepomp", vertelt Antoine Aarts, gedelegeerd bestuurder van Purmo Belgium. "Het openhouden van de fabriek wordt door de dalende vraag heel lastig." 

Op de site in Zonhoven zijn er ook nog een magazijn, een distributiecentrum, de verkoopdienst, klantenservice en ondersteuning. Die afdelingen zouden wel behouden blijven, waardoor nog 84 mensen aan het werk zouden kunnen blijven.

Meest gelezen