© Serge Minten

“Je moet niet rijk zijn om deel te nemen”: nieuwe Miss België praat bij PXL over vooroordelen

Emilie Vansteenkiste (21), de nieuwe Miss België, heeft donderdagochtend les gegeven aan een 60-tal studenten communicatie binnen Hogeschool PXL. “Met een beetje stress wel”, lacht Emilie. “Voor een groep jongeren spreken blijft toch speciaal.”

Dirk Jacobs

Emilie stak niet weg dat er flink wat ‘foute’ vooroordelen zijn rond het Miss-bestaan. “Mensen zeggen bijvoorbeeld dat je geen tattoo’s mag hebben. Wel, ik heb er een kleintje. Maar die is niet echt zichtbaar. Nog zoiets is dat je veel geld moet hebben om Miss te worden. Ook dat heb ik helaas niet. Of dat je geen vriend mag hebben en die heb ik dus wel. Ik dans al jaren ‘Latin’ op behoorlijk hoog niveau en mijn danspartner is ook mijn vriend. Dat je groot en slank moet zijn? Ik ben niet de kleinste, maar over slank mogen anderen oordelen.”

Ze ging nog een tijdje verder om ook de voordelen van het Miss-zijn te ontdekken. “Er zijn nogal wat leuke praktische voordelen op het vlak van kleding die je kan lenen of goedkoper kan aanschaffen. Eigenlijk bij verzorging in alle facetten. Maar je krijgt vooral een jaar lang een unieke kans om veel leuke mensen te ontmoeten. Kortom, ik zou alle meisjes hier durven aanraden om deel te nemen en aan de jongens met een knappe vriendin of zus: motiveer ze om de stap te zetten.”

Een boodschap die binnen PXL al opgepikt lijkt. Amber Ruymen, studente lerarenopleiding en Filiz Van der Velpen, studente PXL-MAD Vrije kunsten zijn alvast kandidaat om de eerste horde te nemen: deelnemen aan de verkiezing van Miss Limburg.

Meisjes die zich willen inschrijven, zijn welkom op www.missbelgium.be.

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer