Sportanker en presentator Aster Nzeyimana verlaat de VRT en stapt over naar DPG Media

Sportanker en presentator Aster Nzeyimana verlaat de VRT en gaat aan de slag bij DPG Media. Hij zal wel nog enkele weken te zien zijn in "Extra time" en hij presenteert ook nog even mee de podcast "90 minutes".

Aster Nzeyimana begon zijn carrière in 2014 bij MNM, waar hij al snel een vaste plek kreeg op zaterdagmorgen. Amper een jaar later maakte hij de overstap naar Sporza, eerst als voetbalverslaggever voor radio. Op 28 mei 2016 debuteerde hij als sportanker bij "Het Journaal". In 2022 nam hij het stokje over van Frank Raes als presentator van de voetbalshow "Extra time". 

Naast het sportluik maakte Nzeyimana onder meer ook de reeks "Those were the days", waarin hij terugblikt op de opkomst van de megadiscotheken in ons land. Die reeks kan je overigens nog altijd bekijken op VRT MAX. 

De afgelopen maanden ging hij ook samen met Niels Destadsbader en Siska Schoeters op zoek naar het grootste danstalent van Vlaanderen in "The greatest dancer van Vlaanderen". 

Het is jammer dat we toptalent moeten laten gaan, maar het bewijst nogmaals dat VRT een kweekvijver is van talent

Bob Vermeir - VRT-woordvoerder

Maar vandaag maakt de VRT dus bekend dat Nzeyimana de overstap maakt naar DPG Media. Hij zal nog niet meteen van het scherm verdwijnen, zo zal hij het seizoen van "Extra time" nog uitdoen en zal hij ook de podcast "90 minutes" nog verder presenteren. 

"Het is jammer dat we toptalent moeten laten gaan, maar het bewijst nogmaals dat VRT een kweekvijver is van talent. We wensen Aster een mooie toekomst", klinkt het bij VRT-woordvoerder Bob Vermeir. 

Bij DPG zal hij de matchen van de Rode Duivels en de Champions League becommentariëren. Hij wordt ook medepresentator van "The voice van Vlaanderen". "Ik ben dankbaar voor alle kansen die de VRT me heeft geboden. Ik wil vooral de fijne mensen die er werken bedanken. En tegelijk ben ik enorm enthousiast om een nieuw verhaal te schrijven bij VTM", zegt Nzeyimana nog. 

Meest gelezen