Toptransfer in de media: Aster Nzeyimana verlaat VRT en stapt over naar VTM

Een verrassende transfer in de media: Aster Nzeyimana verlaat VRT en stapt over naar VTM. Als voetbalexpert zal hij de matchen van de Rode Duivels en Champions League voorzien van commentaar en omkadering. Daarnaast zal hij, samen met An Lemmens, de presentatie van The Voice Van Vlaanderen voor zijn rekening nemen.

Aster Nzeyimana is al enkele jaren een vast gezicht in de journaals van de openbare omroep. Hij presenteert er ook wekelijks Extra Time. Dit voorjaar was hij te zien als host van The Greatest Dancer van Vlaanderen bij VRT.

Vorig jaar deed Aster samen met zijn partner Lize Feryn nog mee aan The Masked Singer op VTM. Nu zal hij er niet alleen als voetbalexpert aan de slag gaan, maar ook als host bij programma’s zoals The Voice van Vlaanderen. Ook in de verdere toekomst zal hij te zien zijn in VTM-programma’s.

© Thomas Geuens

Toch blijft de focus op sport liggen. Nzeyimana wordt, samen met Maarten Breckx, het gezicht en daarnaast ook de stem van al wat VTM te bieden heeft qua voetbal. “Hij is één van de meest getalenteerde voetbalcommentatoren van het land”, zegt Michiel Ameloot van DPG Media. “Samen met Maarten vormt hij een gouden duo waarop we kunnen bouwen voor onze voetbalverslaggeving in de komende jaren.”

Dankbaar

“Ik ben heel dankbaar voor alle kansen die de VRT me heeft geboden. Ik wil vooral de fijne mensen die er werken bedanken. En tegelijk ben ik enorm enthousiast om een nieuw verhaal te schrijven bij VTM”, zegt Nzeyimana. “Dat ik voetbal kan combineren met mijn andere liefde, entertainment, maakt het plaatje compleet. Ik kijk er enorm naar uit om naast een icoon als An Lemmens te staan en The Voice Van Vlaanderen te mogen presenteren.”

“Aster is een talent zoals je er in elke generatie maar een paar vindt”, reageert Maarten Janssen, channel manager bij VTM. “Hij combineert twee passies die een belangrijk deel uitmaken van het DNA van VTM: voetbal en entertainment. We zijn overtuigd van zijn meerwaarde voor onze sportverslaggeving, maar kijken er minstens even hard naar uit om hem in de studio van The Voice Van Vlaanderen te zien schitteren naast An Lemmens. We zijn dan ook heel blij met z’n komst, want met die veelzijdige kwaliteiten past hij perfect in de VTM-familie.”

 inke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER