© koen fasseur - van Beygaerden

Brasschaatse schepen na ongeval met vluchtmisdrijf: al jaar niet gedronken

Het was even nationaal nieuws, toen schepen Dirk de Kort (CD&V) van Brasschaat vorig jaar na de Scheldeprijs een aanrijding had omdat hij te diep in het glas had gekeken. De Kort pleegde bovendien vluchtmisdrijf. Maar die periode zou achter hem liggen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de schepen al een jaar geen druppel meer gedronken.

wowi

We zijn nu een jaar na de feiten en de Kort kreeg in de politierechtbank zijn strafmaat te horen. Die bleef al bij al vrij mild: 2.000 euro boete en een rijverbod van anderhalve maand. Voor hij terug achter het stuur mag, moet hij ook een medische en psychologische proef afleggen.

De schepen wil niet meer reageren op de feiten zelf, maar de gebeurtenis heeft zijn leven drastisch veranderd. Na de feiten in april vorig jaar kwamen al publieke verontschuldigingen van de Kort, en beloofde hij nooit meer te drinken als chauffeur. Nu blijkt dat hij verder is gegaan en sinds het incident geen druppel meer heeft aangeraakt.

Vier leden van het Brasschaatse schepencollege liepen vorig jaar tegen de lamp voor dronken rijden. Tom Versompel nam zelfs ontslag als schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER