Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Milaan opgeschrikt door ontploffing en brand: geen sprake van terrorisme 

Het centrum van de Noord-Italiaanse stad Milaan is rond de middag opgeschrikt door een ontploffing. Een bestelwagen en verschillende auto's stonden in brand en er hing hevige rook boven stad. De bestelwagen vervoerde zuurstofflessen en ontplofte. Van terrorisme is geen sprake. 

De ontploffing gebeurde in de wijk Porta Romana. Een bestelwagen en vijf andere geparkeerde wagens vlogen in brand. Het vuur raakte snel geblust, maar er ontstond een hevige rookontwikkeling.

BEKIJK - Hevige rook in de straten van Milaan:

Videospeler inladen...

De ontploffing deed zich voor in een bestelwagen waarin een 20-tal zuurstofflessen zaten. Ze werd veroorzaakt door een brand door een technisch defect in de bestelwagen. 

Het gaat in elk geval niet om een terroristische aanslag, zegt burgemeester Giuseppe Sala van Milaan. Bij het incident zijn geen doden gevallen en de situatie is intussen onder controle, zegt de burgemeester nog.  

Eén persoon, de chauffeur van het busje, is lichtgewond geraakt. Verschillende omliggende gebouwen hebben schade opgelopen. Een school en enkele andere gebouwen in de buurt werden ontruimd.

Meest gelezen