De rest (waaronder Thibau Nys) stond niet eens op de foto: Fabio Jakobsen sprint autoritair naar winst in Hongarije

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Soudal Quick-Step was na 175 kilometer de snelste van de verwachte massasprint, voor Phil Bauhaus en onze landgenoot Vito Braet. Thibau Nys sprintte naar een zesde plaats, maar stond net als de rest van het peloton niet op de foto. Jakobsen is ook de nieuwe leider.

Vincent Van Genechten

De 175 kilometer lange tweede etappe in Hongarije, van Zalaegerszeg naar Keszthely, was er opnieuw één voor de sprinters. Woensdag werd de aanloop naar de sprint nog opgeschrikt door een valpartij van de Colombiaan Egan Bernal, maar de oud-Tourwinnaar kon daags nadien opnieuw van start gaan. In tegenstelling tot zijn Australische ploegmaat Luke Plapp, die het slachtoffer was van een lichte hersenschudding.

De sprintersploegen controleerden in de achtervolging op een ongevaarlijke vroege vlucht, waarna in de slotkilometers iedere snelle man met naam een eigen sprinttreintje voor zich kreeg. Dat van Team DSM bleek aan het eind het sterkste en zette de Nederlander Casper van Uden als eerste af aan de spurt, maar vanuit de achtergrond flitste een indrukwekkende Jakobsen naar zijn derde seizoenszege, voor de Duitser Phil Bauhaus en de 22-jarige Braet. Thibau Nys sprintte naar de zesde plek, de Australiër Caleb Ewan werd zevende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het algemene klassement neemt Jakobsen de leidersplaats over van de Nederlander Dylan Groenewegen, de winnaar van de openingsetappe. Vrijdag zijn de klassementsrenners aan zet in de derde etappe: in 179 kilometer werden zes beklimmingen van tweede categorie opgenomen, en de finish ligt op de laatste daarvan.

Uitslag:

1. Fabio Jakobsen (Ned/Soudal Quick-Step) de 175,3 km in 4u05:21 (gem.: 42.869 km/u);

2. Phil Bauhaus (Dui);

3. Vito Braet (Bel);

4. Casper van Uden (Ned); 5. Maikel Zijlaard (Ned); 6. Thibau Nys (Bel); 7. Caleb Ewan (Aus); 8. Taj Jones (Aus); 9. Matteo Moschetti (Ita); 10. Matyas Kopecky (Ned)

Stand:

1. Fabio Jakobsen (Ned/Soudal Quick-Step) 7u48:07;

2. Dylan Groenewegen (Ned);

3. Matus Stocek (Svk) 0:02;

4. Phil Bauhaus (Dui) 0:04; 5. Sam Bennett (Ier); 6. Filippo Ridolfo (Ita); 7. Caleb Ewan (Aus) 0:06; 8. Vito Braet (Bel); 9. Jhonatan Narvaez (Ecu) 0:07; 10. Daniel Turek (Tsj)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer