Het Rode Kruis werkt aan een neusspray die moet beschermen tegen virussen die via de lucht worden verspreid, zoals corona, griep en RSV. Rechts: onderzoeker Hendrik Feys.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Rode Kruis werkt aan een neusspray die moet beschermen tegen virussen die via de lucht worden verspreid, zoals corona, griep en RSV. Rechts: onderzoeker Hendrik Feys. © RV / Rode Kruis / Bob Van Mol

Gamechanger in de maak? Deze neusspray moet jou beschermen tegen corona en griep

Rode Kruis-Vlaanderen is een neusspray aan het ontwikkelen die ons moet beschermen tegen een besmetting met Covid-19. De eerste proeven op mensen zouden deze herfst al kunnen starten. Hoe effectief zijn die sprays? En zullen ze de vaccins vervangen? “Neussprays zouden niet alleen kunnen ingezet worden tegen corona maar ook tegen griep of RSV”, weet wetenschapper Hendrik Feys.

5 reacties

  • lodewijk maesen

    12 maanden geleden
    haha EU met US en pfizer zullen deze spray wetenschappelijk volledig afkraken..is geen geld aan te verdienen...covid is nu maar een griepje mensen
  • Dominique Hermys

    12 maanden geleden
    Mijnheer Buts, voor sommige mensen is de samenstelling van héél groot belang.
  • Ronny Van Looy

    12 maanden geleden
    Goed nieuws en laat ons hopen voor alle mensen, die hiermee zullen geholpen worden.
  • Gregory Buts

    12 maanden geleden
    "Graag de samenstelling". Zeggen de mensen enkel wanneer het woord Corona wordt vermeldt. Had hier nu gestaan 'kankerpatienten kunnen geholpen worden met neusspray' zou die vraag veel minder of biet komen. Hoedjes op.
  • Dominique Hermys

    12 maanden geleden
    Graag de samenstelling.