www.persoonsvolgendbudget.be

Voorwaardelijke straf voor bejaarde man uit Werchter die meisjes aanrandde

Een man van 76 uit Werchter, bij Rotselaar, is door de rechtbank in Leuven veroordeeld omdat hij enkele vriendinnen van zijn kleindochter had aangerand. Hij betastte de meisjes ongevraagd en probeerde hen ook op de mond zoenen. 

De rechtbank in Leuven heeft een bejaarde man veroordeeld omdat hij enkele tienermeisjes heeft aangerand. De meisjes waren vriendinnen van zijn kleindochter. Hij knuffelde en betastte hen ongevraagd en wilde hen ook op de mond zoenen. 

De meisjes kwamen af en toe met de kleindochter van de man mee naar zijn paardenstal, waar ze de dieren verzorgden en bereden. Maar de man maakte van de situatie misbruik.

Zo stak hij z'n hand onder het T-shirt van de meisjes om over hun rug te wrijven. Hij probeerde ze ook te omhelzen en te knuffelen. En hij probeerde ze ook te kussen. Eén van de slachtoffers verklaarde dat hij zijn tong in haar mond probeerde te duwen. 

"Ons geheimpje"

Na de feiten bleven de meisjes weg. Het was pas toen de man zelf naar de mama van één van de meisjes belde en vroeg waarom de meisjes niet meer kwamen, dat de feiten aan het licht kwamen.

Zo had hij tegen één van de meisjes gezegd dat de aanrakingen en de kussen hun geheimpje waren. De slachtoffers dienden een klacht in bij de politie. 

Voorwaardelijke straf

Uit psychologisch onderzoek bleek dat de man zich ten volle bewust was van de feiten, maar geen empathie toonde tegenover zijn slachtoffers. De rechtbank in Leuven veroordeelde hem tot een celstraf van 10 maanden met uitstel en een geldboete van 800 euro.

Hij mag de komende 3 jaar geen contact hebben met de slachtoffers en geen nieuwe strafbare feiten plegen. En hij moet de meisjes een morele schadevergoeding betalen.

Meest gelezen