© *

De lekkerste adresjes aan de Belgische kust

We halen allemaal af en toe eens onze stapschoenen uit de kast om een weekendje onze prachtige Belgische kust te gaan verkennen. Klassiekers als Knokke en Oostende trekken jaarlijks ontelbaar veel toeristen, maar ook De Panne, De Haan en Nieuwpoort winnen de laatste tijd aan populariteit. De ravissante visrestaurants zijn maar enkele van de vele redenen waarom de kust zo’n populaire trekpleister is. Tiany Kiriloff en haar team van mode-, beauty-, en lifestylewebsite www.belmodo.be lijsten voor jou hun favoriete food adresjes op.

Belmodo

Benieuwd wat Vlaanderen verder nog te bieden heeft? Dankzij de Belmodo Hotspots App doorkruis je de leukste Vlaamse steden op zoek naar jouw favoriete hotspots. Download hem nu gratis via de Google Play Store of de App Store.

  • DiVino - Wittenonnenstraat 2, Oostende

Oostende wordt met de jaren steeds hipper. In de Wittenonnenstraat in Oostende vind je DiVino, de charmante zaak van Kurt Tombeur en Fabienne Selestin Belpaeme. De wijnbistro bestond al, maar kreeg een frisse look en nieuwe invulling. Tombeur wil wereldkeuken en wereldwijnen in zijn zaak brengen. Naast de vaste kaart, kan je hier om de 2 weken nieuwe suggesties ontdekken. Marokkaanse visbouillabaisse met rouille en zuurdesembrood is maar één voorbeeld van de vele verrassende gerechtjes die DiVino aanbiedt.

  • Histoires d’O, Albert I-promenade 53, Oostende

Histoires d’O is de ultieme plek voor wie deze zomer aan zee vertoeft of gewoon in een impulsieve bui naar Oostende is gereden. De brasserie ligt aan de dijk met een impressionant zicht op zee en valt zowel bij locals als bij vakantiegangers enorm in de smaak. En terecht zo blijkt. Bij Histoires d’O vind je de dagverse garnaalkroket op z’n best. Ook de tapas zijn er heel gegeerd net als de mojito en de meer dan 50 soorten gin. Dit charmante, bruine café is geliefd bij één van België’s beste bartenders, Jurgen Nobels. Je bent hier dus ongetwijfeld in goed gezelschap.

  • Bartholomeus, Zeedijk 267, Knokke

Al meer dan 20 jaar staat topchef Bart Desmidt gedreven achter het fornuis. Hij mag zich dan ook één van de beste chefs uit België noemen. In zijn klasserestaurant Bartholomeus brengt hij Franse keuken en tilt hij de ‘goede keuken’ op een hoger niveau. Deze meesterchef staat gekend voor zijn unieke dresseerwerk en om zijn overheerlijke smaakcombinaties. De wijnkaart is heel uitgebreid en wordt je voorgesteld door topsommelier Marino Opsomer. Naast culinaire kunstwerkjes, hangt er ook kunst aan de muren van het restaurant. Je kan er werken van o.a. Denmark, Wolfgang Volz en William Sweetlove aanschouwen.

  • Il Trionfo - Paul Parmentierlaan 203, Knokke

Restaurant Il Trionfo aan de Paul Parmentierlaan in Knokke staalt de warme ziel van Italië uit. Het begrip ‘la famiglia’ staat er hoog in het vaandel geschreven. Vader, moeder, schoondochter en schoonzus vormen de drijfveer van het succesvolle eethuisje. Op de kaart prijken enkel verfijnde gerechten met verse producten die gegarandeerd van Italiaanse afkomst zijn. Er is telkens keuze uit zes voor- en zes hoofdgerechten, waarvan drie vlees- en drie visgerechten zijn. Il Trionfo is niet zomaar een pizzeria of een plek waar je spaghetti bolognaise kan eten. Van in het begin al opteerde dit team voor excellente Italiaanse keuken met een neus voor nouvelle cuisine. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijke pasta met zwarte truffel?

  • Brasserie du Parc - Marie-Joséplein 3, Oostende

Op zo'n 60 meter van het Oostendse pareltje Casino-Kursaal vind je Brasserie du Parc. Dankzij de perfecte ligging, kan je hier op zomerdagen tijdens het lunchen van het zonnetje en de levendige stadsdrukte genieten. De brasserie staat gekend als authentieke art-decoplek die je doet terugdenken aan de jaren 20 en 30. Van interieur tot de koffietasjes, Brasserie du Parc ademt een en al art deco uit. Zin in een weekendje uitblazen aan de kust? Naast de brasserie, runnen de uitbaters ook een hotel. Hotel du Parc is een stijlvol hotel, gelegen vlakbij het strand. Voor de fashionista's die de shoppingskoorts voelen opkomen: ook de winkelstraten liggen vlakbij!

  • De Spelleplekke – Ijslandplein 10, Oostduinkerke

Op de dijk van Oostduinkerke vind je het sympathieke familierestaurant De Spelleplekke. Hier neem je een frisse duik in de internationale keuken met verrassende smaken, streekproducten en Thais geïnspireerde gerechten. De perfecte plek voor een romantisch diner of om gezellig te tafelen met vrienden.

  • Botticelli – Albert I laan 197, Nieuwpoort

De Italiaanse levensstijl is onlosmakelijk verbonden met lekker eten. Bij Botticelli reis je in eigen land naar een authentieke Italiaanse keuken. Het duo, Peter Demoor en zijn echtgenote Linda Schacht, zit al meer dan 20 jaar in de horeca. Ze koken authentiek zoals Italianen het doen, met perfect passende smaken waardoor we er excellente pasta op zijn puurst eten. Daarbij is er een grote keuze aan Italiaanse wijnen ook per glas verkrijgbaar. Kortom een adresje om eens aan te doen.

  • Carcasse – Henri Christiaenlaan 5, Koksijde

Carcasse is de plek bij uitstek voor echte Bourgondiërs die verzot zijn op een mooi stuk vlees van topkwaliteit. Hier gaan ambacht en passie voor het vak hand in hand. Michael Yates is een topchef die al bij Sergio Herman in de keuken stond en als souschef bij restaurant Oud Sluis werkte. Op zijn kaart staan stukken vlees van slagerij Dierendonck die niet meteen de meest gegeten zijn, maar wel ontzettend lekker zijn. Probeer zeker eens iets anders en ga voor de varkensstaarten of zwezeriken. Alleszins niet voor doetjes. Een leuke extra zijn de koelruimtes waar de karkassen hangen die het concept extra in de verf zetten: puurheid recht van het bot.

  • Lakeside Paradise - Duinenwater 41, Knokke

Sportieve types komen bij Lakeside Paradise volledig thuis. Noem een sport op die je kan uitoefenen in of op het water en Lakeside Paradise heeft het gegarandeerd in huis. Hop in die kajak of ga helemaal los met de jetski’s. Watersport en te gekke activiteiten staan hier centraal in en rond het prachtige meer. Als je een goedkope slaapplek zoekt in Knokke, kan je best afzakken naar deze prachtige, in het groen badende, locatie. De charmante jeugdherberg biedt plaats voor 80 personen. Van zwemmen krijg je honger, dus van surfen waarschijnlijk ook? Ga dan voor een gezonde hap of tapas langs in de gezellige brasserie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer