Groene leningen winnen aan populariteit: hoe kies je zo’n krediet op maat uit?

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 45 procent meer groene leningen afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar, leren cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Door de strengere energienormen en hogere gas-en elektriciteitsprijzen voeren meer en meer gezinnen renovatiewerken uit om hun woning duurzamer te maken.


Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.


Waarom is dit belangrijk?

De energiecrisis heeft veel mensen gemotiveerd om hun woning energiezuiniger te maken. Daarenboven worden we door de overheid en banken gemotiveerd om dergelijke renovatiewerken uit te voeren. Zo is bijvoorbeeld een groene lening goedkoper dan een gewone renovatielening.

In het nieuws: In het eerste kwartaal sloten particulieren 15.400 groene kredieten af. In totaal werd er voor 261,5 miljoen euro geleend.

  • De cijfers van BVK tonen aan dat de groene renovatiekredieten al sinds vorig jaar in de lift zitten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal afgesloten leningen van 29.000 naar 61.000, wat dus meer dan een verdubbeling is. Die kredieten waren goed voor een waarde van bijna 1 miljard euro.
  • Volgens Bart Vervenne, de voorzitter van de BVK, zijn er versc
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer