Jean-Pascal Labille (PS), minister van Overheidsbedrijven in 2013-2014 in de regering-Di Rupo, voorzitter van Solidaris.
Volledig scherm
Jean-Pascal Labille (PS), minister van Overheidsbedrijven in 2013-2014 in de regering-Di Rupo, voorzitter van Solidaris. © BELGA

Ex-minister Labille (PS) vecht boete voor verspreiding voorkennis fusieplannen bpost en PostNL aan: “Choquerend”

UPDATEOud-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) gaat de boete van 12.500 euro die hij kreeg van beurswaakhond FSMA wegens het verspreiden van voorkennis over fusiegesprekken tussen bpost en PostNL, aanvechten. Dat heeft zijn advocaat Marc Uyttendaele vrijdag aangekondigd. De verspreiding van de informatie torpedeerde uiteindelijk de gesprekken.

7 reacties

  • Rony Van Lancker

    11 maanden geleden
    De minister had groot gelijk om de belastingbetalers te waarschuwen dat de regering in het geheim trachtte een overheidsbedrijf te verkopen. Wij als eigenaars mogen en moeten dat weten.
  • jos kenis

    12 maanden geleden
    Hij heeft gelijk, politici moeten bonussen krijgen en geen boetes. Dat verdienen ze niet.
  • Dirk Hofmans

    12 maanden geleden
    En dan vraagt men zich al waarom men de politici niet meer gelooft en waarom Vlaanderen van die Walen af wil.
  • Jos Brems

    12 maanden geleden
    Weer een bewijs van klassejustitie in België. Van de elite wordt veel door de vingers gezien, maar het plebs wordt met boetes en straffen om de oren geslagen.
  • Michel de Coorebyter

    12 maanden geleden
    Amai, is de Belgische politiek zo laag gevallen? De politiek zou er moeten zijn voor de burger, niet om dure machtspelletjes te spelen met het overheidsgeld. En dan zijn we verwonderd dat de bevolking geen vertrouwen meer heeft in de politiek? Bij zulke incidenten moeten wij ook de vraag durven stellen of de politiek wel enig interesse heeft in het vertrouwen van de bevolking?