BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE. “Als vertrouwen in democratie afbrokkelt, moet ook de vierde macht zichzelf in vraag stellen”

Eén op de drie Vlamingen vindt dat een autoritaire leider een alternatief kan zijn voor onze huidige democratie. “Dat moet ons aan het denken zetten”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “En voor één keer verwijzen we met die ‘ons’ niet naar u of de politiek, maar naar onszelf. Welke rol speelt de pers?”

10 reacties

  • Eddy Jans

    10 maanden geleden
    Democratie zijn we niet meer. Deze week nogmaals bewezen in het rijbewijs met punten waarvoor een duidelijke meerderheid is in het parlement wordt gewoon niet ter stemming gebracht omdat PS (een meerderheidspartij) tegen is. Een partij die niet eens 10% van de burgers vertegenwoordigt legt het democratisch bestel van dit landje plat.
  • Jean De Grande

    11 maanden geleden
    An Vanden Bossche, gij vindt 54% belastingen aan de bron plus 21% BTW (totaal dus drie kwart van wat ge verdient) plus nog eens al de rest te weinig belastingen? België is het zwaarst belaste land van Europa na Noorwegen maar we hebben de kleinste return van datzelfde Europa. Tel daar mog eens de miljardenstroom richting Wallonië bij en ge weet waar de Vlaming staat.
  • eli bosch

    12 maanden geleden
    Inderdaad het ons allemaal niet meer wijs maken. Dat zou misschien wel het beste zijn. Hou ze dom, zei de burgemeester tegen de pastoor, ik zal ze arm houden.
  • Michel Van Eycken

    12 maanden geleden
    Besparen moeten ze niet uitdelen, 70 % meer subsidies dan onze buurlanden , ongelofelijk
  • An Vanden Bossche

    12 maanden geleden
    Ja, de kiezer moet eens naar zichzelf kijken. Zo veel mogelijk krijgen en zo weinig mogelijk bijdragen: dat werkt niet. Ik vrees, en hopelijk heb ik ongelijk, dat politici; zelfs met de beste intenties en zelfs met een heel goede visie, niets voor elkaar krijgen. Daarom is het fout enkel op politici te schieten.