Celebrities en hun originele babynamen: dit zijn de meest bizarre op een rijtje

De ietwat aparte naam van Rihanna’s zoontje, waar de fans een jaar hebben op moeten wachten, is vandaag bekendgemaakt: RZA Athelston Mayers. Om ter bizarst, het lijkt een strijd tussen de beroemdheden die nooit zal eindigen.

Louis Lambrechts

Kim Kardashian en Kanye West

Realityster Kim Kardashian en haar ex-man Kanye West hebben samen vier kinderen: North (9), Saint (8) Chicago (5) en Psalm (4). North vonden de ouders origineel passen bij haar familienaam en andere windrichting West. Chicago is dan weer een verwijzing naar de geboortestad van Kanye. De twee andere namen spreken voor zich en verwijzen naar de sterke christelijke geloofsovertuigingen van vader. Kanye neemt zijn kinderen namelijk elke zondag mee naar de mis.

De hele kroost van de familie Kardashian-Jenner barst van de opmerkelijke namen. Jongere zus Kylie noemde haar kindjes Stormi (5) en Aire (1), en ook zij hield de naam van haar tweede kind zoals Rihanna lang geheim. Khloe Kardashian en broer Rob doen niet onder voor hun zussen. Zij gaven hun dochters de namen True (5) en Dream (6).

LEES OOK. Jaar na geboorte onthullen Rihanna en A$AP Rocky naam van hun zoontje

© AFP

Jamie Oliver

De bekende Britse tv-kok Jamie Oliver is niet schuw van een opvallende naam meer of minder: Poppy Honey Rosie (21), Dasie Boo Pamela (20), Petal Blossom Rainbow (14) River Rocket Blue (6) en Buddy Bear Maurice (12). Aan originaliteit geen gebrek bij Oliver.

© EPA-EFE

Elon Musk

Tesla-topman en CEO van Twitter, Elon Musk, spant de kroon in de titel ‘meest opmerkelijke naam’. Hij werd in mei van 2020 voor de achtste keer vader van een zoontje. Niet het zoveelste kind, maar de naam van de kleine Musk kwam vooral in het nieuws. “X Æ A-12”, tweette hij.

Velen dachten dat het om een grap ging en vonden dat de naam veel weg heeft van een wificode, maar niets is minder waar. Musk botste wel tegen de wetgeving rond namen in de Amerikaanse staat Californië. Het is namelijk verplicht om enkel letters te gebruiken die voorkomen in het Engelse alfabet, dus veranderde hij de naam naar X Æ A-Xii. “Romeinse cijfers zijn cooler”, vond zangeres Grimes, de moeder van X Æ A-Xii.

© AFP

Bekend Vlaanderen

Ook bekend Vlaanderen heeft bewezen origineel om te kunnen gaan met namen. Zo noemde zangeres Natalia haar kinderen Bobbi-Loua (3) en Apollo (1). Acteur Tom Van Landuyt besloot om het iets simpeler te houden. Hij koos voor Bloem (18) en Mensje (16). Tot slot konden Zita (18) en Nono Wauters (16), de kinderen van VTM-gezicht Koen, niet achterblijven.

© Groeten Uit

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER